maanantai 21. marraskuuta 2011

Valkosuklaa konvehdit vanilja-lakritsisydämellä

Muiden blogeja selatessa, olen ihastellut sieltä löytyviä täytekonvehteja. Pitkään olen tahtonut jo päästä kokeilemaan onnistuuko sellaisten tekeminen miulta. Tavallaan se onnistui, tai kolme seitsemästä! :D Todennäköinen ongelma oli se, etten saanut suklaata temperoitua täsmälleen sopivaan lämpötilaan, kun en omistaa minkäänlaista lämpömittaria. (Paitsi lihalämpömittarin, mutta siitä ei apua ole :D) Toinen ongelma saattaa olla, että muottina käytin silikonista jääpalamuottia. Jos olis ollut oikea konvehtimuotti, olis irtoaminen varmaan ollu vähän helpompaa. Mutta hauskaa ja suht helppoa se oli, vaikka pelkäsin pahinta. 

Tässä vähän työvaihe kuvia.

 Suklaa kipattu muottiin ja tässä valutellaan ylimääräiset pois, niin että jää vain ohuehko kuori. Tässä kohdin tuli sellainen moka, etten laittanut muottia ääriään myöten täyteen suklaata. Se tuli mieleen vasta kun olin laittamassa täytettä kuoren sisään.

 Vanilja-lakritsitäytetää suklaakuoren sisään. Täytteen tein Blå Bandin vaniljavanukas aineksesta (yhdestä pussista, jäi yli ihan reilusti. Pitänee tehdä lisää konvehteja :)) johon lisäsin suunnilleen desin Rainbown lakristikastiketta ja puolisen desiä maitoa. 
Valmiit konvehdit. Kuvassa vain kuusi, kun yksi halkesi niin huolella, että en saanut sitä enää liikuteltua kuin suuhuni. ;) Pinta jäi mataksi, mikä vähän harmittaa. En tiedä johtuuko muotista, suklaasta, temperoinnin pieleen menosta vai jostain muusta, mistä?! 
Halkaistu herkku. Maistui hyvälle. Ainut miinus on valmis vaniljavanukkaan pahvilaatikkomainen sivumaku. :) Täytynee tehdä joskus ihan itse, niin pääsee siitäkin ongelmasta! :D Kaiken kaikkiaan oon ihan tyytyväinen ensimmäiseen konvehtikokeiluuni. Ois se voinut mennä enemmänkin penkin alle! :D

*Edit* Tein illalla vielä toisen satsin näitä, kun kerran ostin suklaata kolme levyä. Noh, lakutäytehän loppu kesken jossain välissä, joten piti keksiä kaapin sisällöstä jotain kivaa loppuihin. Päädyin manteliliköörissä liotettuihin rusinoihin. Siltikin suklaata jäi vielä yli, joten tein sitten ihan sydämen muotoisia valkosuklaita lopusta suklaasta. Tämä toinen erä lähti muotista halkeilematta irti. Saattaa vaikuttaa se, että kuoresta tuli vähän paksumpi kuin edellisessä satsissa ja yritin temperoida suklaata vähän paremmin, joten ihan selvää kehitystä oli havaittavissa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti