perjantai 18. marraskuuta 2011

Kurpitsamuffinssit, kurpitsa juustokakku ja vähän suklaata

Monella on mielessä joku asia, mitä on aina halunnut tehdä. Minä olen aina halunnut ostaa kurpitsan. Joten tänä syksynä ostin sellaisen, kun oli semmoinen hieman pienempi (2 kg) kaupassa. Tein kurpitsasta sosetta jonka maustoin neilikalla ja inkiväärillä. Siten tuli ongelma, mitä tästä tehdä. Muffinsseja teki mieli, kuten myös juustokakkua. Tein siis molempia. Muffinsseista tuli parhaita ikinä koostumukseltaan. Kuohkeita ja makoisia. 



Juustokakun kanssa ponnistelinkin jo tovin, tehdäkö juustokakku massasta kurpitsainen vai tehdäkö päälle kiille siitä kurpitsasta. Halusin kuitenkin tehdä kuitenkin paistettavan juustokakun joten kiille ei tullut kyseeseen. Pelkäsin myös kurpitsan olevan liian dominoiva ja outo maku juustokakussa joten päädyin tekemään perinteisen juustokakku massan ja laitoin väliin raidan sitä kurpitsaa. Oikein makoisa ja hyvä tuli siitä.


Muffinsseista puheenollen löysin kerran Fazerin sivuilla seikkaillessani ohjeen turkinpippuri muffineihin. Päätin tehdä niitä, tosin hedelmä turkinpippureista, koska ne on ehdoton suosikkini. Samalla pääsin kokeilemaan cupcakejenkin päälle oikein passelia kuorrutetta. Se on yksi asioista joita olen pohtinut pitkään kokeilevani, mutta laiskuus on iskenyt. :D


Sitten siihen suklaaseen. En ole suuri suklaan ystävä. Tosin nyt olen oppinut himoitsemaan tummaa suklaata, mitä tummempaa sen parempaa. Vaikken suklaasta niin välitäkään olen oppinut pitämään kovin suklaakakusta jonka ohjeen nappasin siitä työharjoittelupaikastani. Erikoisen siitä tekee se, että nesteenä käytetään punaviiniä. Ei kukaan ole vielä haukkunut sitä kakkua pahaksi. Sitä tulee tehtyä aika tasaisin väliajoin, varsinkin jos on vieraita tulossa. Tässä kuva viimeisimmästä versiosta, jossa käytin kakkumassassa sekä tummaa- että maitosuklaata. Päälle laitoin valkosuklaata, jota päätin hetken mielijohteesta värjätä violetiksi. Tosin se olisi vaatinut enemmän väriä, mutta ei se ulkonäkö vaan se maku! :D 

Toinen suklaaleipomukseni lähiajoila on browniet, joita olen aina halunnut kokeilla, mutta ei ole tullut tehtyä sen suklaisuuden takia. Yhteishyvässä tai Pirkassa käveli vastaan ohje jossa oli välissä tuorejuustoraita, päätin käydä tuumasta toimeen. Ja kyllä kannatti, toimi ihan uskomattoman hyvin tuo tuorejuusto siellä välissä. Ei ollut niin hallitseva suklaan maku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti