perjantai 18. marraskuuta 2011

Joulu '10

Viime jouluna oli pakonomainen tarve leipoa, kun ei päässyt äiskän joulupöytään herkuttelemaan. Piti leipoa siis omat herkut. ;) Kaikki lähti tästä.


Näyttää räjähtäneeltä, mutta maistui sitäkin paremmalta. Ajatuksena oli tehdä jouluisia makuja sekä halusin kokeilla tuota Kinuskikissan sivuilta lukemaani marsipaanin marmorointia sekä pikeerikoristeita. Väliin työnsin tuorejuuston sekaan sekoitettua luumumarmeladia ja persikan palasia (tuomaan kosteutta). Marmorointi onnistu ihan kiitettävän hyvin. Pikeerikoristeet ei sit niinkään....:D Pikeeri oli vääränlaista koostumukseltaan, että siitä olis saanut kestäviä irroteltavia koristeita. Muutaman sain säilymään ehjänä ja ne löytyykin tuosta kakusta. 

Seuraavana oli edellisjouluna karvaasti pettymyksen tuottanut piparitalo. Joka vuosi iskän kanssa ollaan joulun alla tehty piparitalo, eikä perinnettä oo tullu rikottua senkään jälkeen kun muutti kauemmas vanhempiensa luota. -09 joulun talosta tuli....no...hökkeli: 


joten -10 päätin viettää sen parissa aikaa pidempään kuin 10 minuuttia. :D Pääsin myös kokeilemaan juuri ostamaani Wiltonin violettia pastaväriä, sekä kakusta ylijäänyttä marsipaania muovailemaan. Mökki saikin edustalleen possun ja lumilyhdyn. Päätykoreisteet tuli siis pikeeristä joka oli värjätty violetiksi. Päätin myös kokeilla myöskin Kinuskikissalta löytyneitä jääpuikkoja talon räystäisiin. 


Viimeinen joulun leivonnainen juuri ennen jouluaattoa, oli hyydykekakku. Ajatus oli käyttää pois edellisjouluna ostamani glögi, joka oli menossa vanhaksi. Mitäpä muuta jouluiseen hyydykekakkuun käytetään pohjana kuin piparkakkutaikinaa. Ongelma oli vain, että mitäpä siihen väliin?!? Jotain jouluista...no riisipuurohan sitä sitten tuli mieleen. Höystin riisipuuron vielä kinuski- ja vaniljakastikkeilla ja keitin sen sen verta tiukaks, että pysyy varmasti kasassa. (Ei ihan sit pysynyt kuitenkaan :D) Koristeet tein piparkakkutaikinasta suikaleiksi jotka paistoin kypsäksi uunin ritilällä.


Tämän vuoden piparkakkutalo on jo suunnitteilla! ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti