sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Keksejä


Tänään tein valmiiksi piparkakkutaikinan odottelemaan tiistain vapaapäivää. Silloin olisi tarkoitus leipoa piparit, piparitalo ja piparilaatikoita. Kävin RajaMarketista ostamassa karkkitankoja, niitä punavalkoisia piparmintun makuisia. Ajattelin jos käyttäisi niitä talon ja laatikoiden koristeluun. Ostin myös 600 g snickers patukoita, joiden käyttötarkoituksesta kohta lisää. :) Piparitaikina on vanha luotettava resepti, jonka äidiltä sain toissa jouluna. En tiedä mistä resepti alunperin on, mutta koostumukseltaan ja maultaa ihan ehdottomasti maukkaimmat ja leivottavimmat piparit. Tänä vuonna päätin tehdä koko taikinan, josta tulee jotakuinkin kolmatta sataa normaali kokoista piparia. :) Riittää tiistaille leipomista ja koristelua. :D

Välivaihe. Sokeri ja rasva sekaisin
Ne Snickersit. Sain vision lukiessani Kanelitytön blogia. Hän oli tehnyt jotain kanelikeksejä joita kutsui Snickerdoodleseiksi. Siitä se ajatus sitten lähti. Tuumin näiden olevan myös mitä passeleimpia joulupöytään, kun äiti toivoi jotain sellaistakin tarjottavaa, joka ei ole välttämättä niin jouluista. Päätin tehdä aiemminkin mainitsemiani cookieseja, joihin käytäisin normaalin suklaan ja pähkinän sijaan Snickers rouhetta. 
Tässä on seassa jo jauhot ja Snickersitkin
Kuttumaisin homma tuossa oli patukoiden rouhiminen. Ajattelin sen olevan hankalaa jos patukat ovat huoneenlämpöisiä, koska patukoissa on kuitenkin toffeeta sisällä, joten patukat pakkaseen pariksi päiväksi. Noo, se oli varmaan päivä ja joitain tunteja liian pitkään, koska patukat oli niin kivikovia jäädyttyään, että hermo meinasi mennä. Pikkuisen kun ne suli, niin optimaalinen pilkkomislämpötila löytyi. 




Keksit oli tosi haastavia siirrellä uunista otettuani, johtuen toffeesta, hieman jäähdyttyä ne oli mukavampi siirrellä. Ja vastaus kysymykseen miksi miun piti siirrellä niitä ennen kuin ne oli jäähtynyt: ne oli paistunut toisiinsa kiinni ja jäähdyttyään ne olis sellasiks jäänykii. :) Alkaa myös vaikuttamaan siltä, että joudun tekemään toisen ja ehkä kolmannenkin satsin näitä ennen kuin joulu on ovella, sen verran herkkua näistä tuli!

2 kommenttia:

  1. Noita Snickerdoodle keksejä oli jenkeissä ihan jokapaikassa mutta koskaan en tullu maistaneeks yhtään, hups :) Piparilaatikoista kaipaisin sitten kommentteja miten onnistui jos itsekin innostuisi tekemään :)

    VastaaPoista
  2. Piparilaatikoiden ainut ongelma oli se, että tein pohjapalasta liian pienen, eli koelootasta tuli vino. Jouduin asettelemaan palaset miten sattuu. Joten luulis sujuvan kun tekee n. puoli senttiä ajateltua leveämmän siitä pohja osasta. Toisaalta se olis voinu sujua sitenkin, että olis kasannut tavallaan sen pohjan ympärille ne seinät, eikä päälle. Se olis pitäny tajuta vaan siinä vaiheessa kun liimailee ekaa osaa paikalleen. :)Tosi helppo oli muuten tehdä, ei ongelmaa. :)

    VastaaPoista