perjantai 18. marraskuuta 2011

Leivoksia

Lupauduin tekemään työpaikalleni leivoksia reilulle sadalle hengelle, koska työpaikallani on keskiviikkona 150. tietovisa. Siellä on käynyt samaa porukkaa jo neljä vuotta, joten esimieheni oli halunnut tarjota asiakkaille jotain erikoista sen kunniaksi. Ajattelin ensin täytekakkua, mutta päädyimme kuitenkin leivoksiin, helpompi ehkä toteuttaa kahden päivän varoitusajalla, eikä aiheuttane niin paljon sotkua kuin täytekakku. Sainkin oivan ajatuksen sacherkakku tyyppisestä leivoksesta. Se toimii varmasti suurimmalle osalle, eritoten kun asiakaskunta on suhteellisen iäkästä, voisi joku omituinen ja uusi makumaailma olla väärä valinta heille. Ajattelin myös tehdä leivosten päälle keltaisella/kultaisella elintarvikespraylla (sormet ristiin että sitä huomenna löytyy Tiimarista) työpaikkani logon punaiselle marsipaanipohjalle. Laitan kuvia huomenissa, kun leivokset valmistuvat. Vähän jännittää onnistuuko. Sitäpaitsi en koskaan ole vielä tehnyt noin suurelle määrälle ihmisiä mitään leipomuksia! :D


1.11.-11 Ilta:

Noniin, ensimmäinen päivä ohi leipomista. Ongelmat alkoi luonnollisesti heti kun päivä alkoi. Tiimari on poistamassa valikoimistaan Wiltonin leivontatuotteet, joten valikoima oli hyvinkin suppea. Ei siis elintarvikesprayta, ei muuta kuin varasuunnielma käyttöön. Ajattelin käyttää tekemääni sabluunaa työpaikan logosta siten hyödyksi, että olisin levittänyt sen yli sulaa valkosuklaata jota olisin sitten koristellut keltaisella kimallegeelillä (Wilton) jota löysin Tiimarista vielä. Eihän sekään luonnollisesti onnistunut, sabluunassa oli liian kapeat aukot ja materiaali ei ollut mitään parasta mahdollista. Suunnitelma c on siis käynnissä. Päätin yksinkertaistaa homman siten, että kirjoitan valkosuklaalla leivosten päälle niinkin simppelin jutun kuin 150.. Niillä on mentävä mitä on annettu. :) 

Toinen ongelma on myös marsipaani. Jouduin kokoamaan sen vähän tilkkutäkkimäisesti leivospohjalevyn päälle. Kammottavan näköinen kapistus, mutta uskon (ja toivon sormet ristissä), että annospaloiksi leikattuna ja koristeltuna tilkkutäkkimäinen olomuoto hukkuu. :D Huomenna jatkamaan, kunhan ensiksi käyn hakemassa kaupasta vähän lisää marsipaania, arvio osui ensiksi vähän vikaan. :)

4.11.-11

No jopas ny jotakin. Sain kuin sainkii koko satsin tehtyä, vaikka vähän katastrofeja ilmaantuikin. Luonnollisestikin marsipaani oli ottanut ja sulanut epämääräisen näköiseksi yön yli seisottuaan. Vissiin vähän ollut aivot jäässä. :D Ei sit auttanut kun turvautua seuraavaan varasuunnitelmaan. Tein sitten valkosuklaakuorrutteen leivospohjien päälle. Eikä sekään tietenkään mennyt ihan kivutta. Valkosuklaa leikkas kiinni, kun sekaan lisäsi rasvaa (mietitään tätä niin, että aina oppii jotain uutta :D) ja meni ryynimäiseksi ja siihen piti sitten keksiä vippaskonsteja jos joitakin. Kermalla sain sitten massasta taas juoksevaa ja hyvännäköistä. Ja tähän päälle sitten kirjailin sen 150. sillä keltaisella kimallegeelillä. Tosin noin valtavan valkosuklaa määrän sulattaminen ja sekoittaminen aiheutti sormen syrjään rakon. :D

Lopputulos oli ihan siedettävän näköinen, ei paras mahdollinen, mutta eipä siitä kukaan onneksi valittanut. Asiakkaat ja pomo olivat kaikki tyytyväisiä. :)


Tein vielä keskiviikkona iltapäivästä pienemmän satsin laktoosittomana, kun joutui nuo valkosuklaalla kuorruttamaan ja leivontasuklaa ei ole laktoositonta. Laktoosittomista sain sitten vihdoin sen näköisiä kuin noiden kaikkien olisi pitänyt olla. :) 

Rankka homma, mutta tulipahan tehtyä. Ja ennenkaikkea tulipahan opittua tästäkin kaikkea uutta ja hyödyllistä! :D Kaikenkaikkiaan leivoksia tuli jotakuinkin 200 kappaletta. Ja hyvin riitti osallistujille ja kuulemma seuraavana aamuna oli vielä ilahdutettu naapurityömaan raksamiehiä, jotka käyvät meillä aamukahvilla. Tietty myös henkilökunnalle oli jätetty kahvileiväksi muutamia. :)

Porkkanakakkua innostuin tekemään kun pari ystävää oli leiponut todella hyvää porkkanakakkua. Ei ole ennen tullut porkkanakakkua leivottua, joten kai se oli korkea aikakin! :D Tein kerralla pellillisen, kun en jaksanut alkaa askartelemaan irtopohjavuoan kanssa. Päälisestä tuli liian löysää, koska tomusokeri loppui auttamattomasti kesken. Laitoin vielä vähän ekstrana taikinaan appelsiinin palasia (koska ne olis muuten mennyt pilalle :D) Ja voin kertoa, että toi ihan kivan lisän tuohon. Pakastamisen jälkeen maku oli vielä ihanampi. Ja koostumus luonnollisestikin hieman vielä kostui. Nam nam.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti