perjantai 18. marraskuuta 2011

Sekalaisia tekeleitä

Muffinssit on yksi lempileivonnaiseni nykyään, ne on melko helppo ja nopea tehdä ja ennen kaikkea ne hyvin harvoin epäonnistuu. Tein mustikkasydän muffinsseja, halusin kuitenkin laittaa jotain vähän erilaista niihin ja päätinkin sekoittaa mustikat tuorejuuston sekaan. Näistä tulikin ihan hirmuisen hyviä, harmi vaan, että niistä meni vähän maku, kun sairastuin samana iltana vatsatautiin. Jäi syöminen vähän vähälle. :/


Etsin tähän toimivan kuvan jostain kovalevyn uumenista..


Tein myös kerran makeanhimoissani muffineita siitä mitä löytyi kaapista. Pakkasessa oli chili-omenasosetta, jota olin syksyllä tehnyt, joten tein hapanmaitopohjaisen (eli piimään) mausteisia muffinsseja. Oli aika yllättävän polttava maku chilissä, mutta tulisen ystävänä oli oikein hyvä makeannälän poistaja. Näistä ei kuvaa valitettavasti löydy. Ajattelin myös, että pitäisi kokeilla joku kerta tehdä chili-suklaamuffinsseja. Ne voisi olla herkkua!!



Viime jouluna löysin Stollenin (eli saksalainen joulupulla) reseptin, muistaakseni sekin yhteishyvästä. Hyvän makuista, mutta ongelmana siinä oli ettei se tahtonut kohota sitten millään. Leivoin sitä pari tai kolmekin satsia, eikä niistä yksikään kohonnut kunnolla. Pitänee vielä tänä jouluna ottaa samainen projekti käsille ja ratkaista tämä ongelma jotenkin. :D





Yksi ihan ehdoton suosikkini on, jonka olisi voinut tuonne piirakkaosioonkin laittaa, Rättänä!! Eli mustikkakukko. Ruistaikinaan leivottu kannellinen mustikkapiirakka, aivan mahdottoman hyvää, ja sitä voisi tehdä vaikka joka päivä. Harmillisesti vaan tämän syksyn mustikkasato jäi keräämättä, eli täytynee pärjäillä tätä leipoessa pakastemustikoilla. Tämä ruistaikina on vaan hieman haastava käsitellä, kun ruisjauho tuppaa olemaan aika karkeaa, joten taikina käyttäytyy totaalisen eritavalla kaulittaessa ja siirreltäessä kuin vehnäjauhoon tehty taikina. 

Viime joulun leivonnaisiini kuului itseasiassa myös taatelikakku, jota en myöskään halunnut tehdä perinteisellä tavalla, joten piti mietiä minkä jouluisen jipon siihen keksisi. Päätin sitten tehdä taatelikakustani tiikerikakun. Vaaleana osana käytin aprikoosia. Kakusta tuli jopa parempi kuin perinteisestä tiikerikakusta. Kakku oli mehevä ja miellyttävän kostea. Ja maultaan ei ehkä niin mielipiteitä jakava kuin taatelikakku. Tätä aioin tehdä toistekin varmasti, toiminee myös joululahjana. Rengasvuokaan kun tekee, voi keskustan täyttää joillain muilla leivonnaisilla. Jos vaikka tekisikin makeisia tänä jouluna!? :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti