lauantai 19. marraskuuta 2011

Marsipaanikukkia ja pikeeriä


Eilen väsäilin joulutähtiä joulukakun päälle. Kakun jota siis en ole vielä tehnyt, mutta toivottavasti lähempänä joulua kerkeän sellaisen leipomaan. Samalla vaivalla pyöräyttelin sitten muutaman ruusunkin marsipaanista. Joka oli muuten harvinaisen keljua käsitellä. Pitänee lisätä jotain muuta massaa sekaan, tuo oli niin järjettömän tahmaavaa. Lehdet pitää vielä askarrella näihin, oon vähän yritänyt siirtää sitä, kun en omista lehtimuottia, niin kaikki pitäis veitsellä yksitellen leikata.....huoh. 

Tänään sitten intouduin kokeilemaan saako punaista valmisvärjättyä marsipaania värjättyä keltaisella värillä oranssiksi...hämmästyttävän hyvin se väri vaihtui, en olisi jotenkin uskonut. Teinpä sitten samoilla lämpösillä keltaista massaa ja leikkelin osia kaksiväriseen gerberaan. Jonkun kesäkakkusen päälle jos sen iskisi kunhan sen kasaa ensin. :) 

Eiliset piparit sai päälleen tänään pikeerin. Samalla kokeilin tehdä piparilaatikkoa, ja sain huomata kaavoituksen olevan hieman huti. Siinä mielessä hyvä, että tuli kokeiltua. :) Samalla vauhdilla kun pikeeriä tein, päätin kokeilla tehdä tulevan piparkakkutalon pihalle pikeerikuusen. Kiitos inspiraatiosta Kermaruusulle!! Toivottavasti vaan tämä on tällä kertaa kestävämpää mönjää kuin viime vuonna. :) Viime vuotiset koristeet kun tosiaan hajosi liikuteltaessa melko sujuvasti. :)



Piparilaatikko on täytetty muutamalla herkulla ja pakattu, se pääsee ensi viikolla uuteen kotiin. :)







Väliaikatietoina, kuuset lähti leivinpaperin päältä irti oikein mukavasti. Nyt ne odottelee piparitalon valmistumista, että pääsevät juurtumaan sinne. :)





Sitten vähän aiheesta poiketen, paketoin ensimmäisen joululahjan. Piti päästä askartelemaan, joten lahjapaperin tein kahdesta ihan perinteisestä A4 arkista. Ja koska ostin Tiimarissa käydessä pussillisen sulkia, piti niitäkin hyödyntää jotenkin! :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti