perjantai 18. marraskuuta 2011

Täytekakkuja

Yksi huomion arvoinen kakku oli appiukon syntymäpäiville. Toiveena oli mansikkaa ja ei kermavaahtoa. Halusin tehdä kuitenkin perinteisen täytekakun, joten piti olla vähän luova mitä käytää pursotuksiin, Päädyin siis rahkatuorejuusto sekoitteeseen, joka osoittautui mitä oivimmaksi pursotettavaksi. Ainut miinuspuoli siinä on kalleus, yllättävissä asioissa pihi kun olen, monta purkkia tuorejuustoa menee kun tekee irtopohjavuokaan kakun. Joten siis rahaakin menee aikasta paljon, mutta se siitä. Päälle laitoin mansikoita (vuoden ajasta johtuen pakkasesta) ja jostain syystä oli ylimääräisiä valkuaisia, tein niistä siis marenkikoristeita. Nätti kakusta ei tullut, oli meinaan pitkästä aikaa ensimmäinen täytekakku, joten nakit oli vähän kankeat. :D

Toinen huomion arvoinen kakku on ihan muutaman viikon sisältä. Täytin vuosia, joten halusin viedä työpaikalle synttärikakkua. En halunnut tehdä mitään kovin perinteistä, koska en itsekään ole järin perinteinen ihminen. Vaatimuksina oli myöskin gluteenittomuus. Gluteeniton kakkupohja oli yllätys itsellekin miten miellyttävä sitä on käsitellä. Jostain kun on jäänyt käsitys gluteenittomista leipomuksista, että ne on aina kamalan matalia ja mauttomia. Tämä pohja on kaikkea muuta. Ihanan kuohkea ja maultaan sopiva vähän miedommillekin täytteille (muttei kuitenkaan maistu pahvilaatikolle). Vadelma ja lakritsi kiehtoo minua makuyhdistelmänä joten päädyin tekemään väliin vadelmamoussen, jälleen kerran Kinuskikissan ohjeella, ja päälle lakritsikinuskin (josta ei myöskään kunnia kuulu minulle). Koristeeksi askartelin sokerimassasta valkoisia kukkia (!?), Niistäkin tuli yllättävän onnistuneita, kun ottaa huomioon sen, etten omista minkäänlaisia muotteja tai työvälineitä marsipaanin yms. muotoiluun. :D Päälle ripottelin vielä valkosuklaahitusia, joita kuvassa ei vielä ole.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti