lauantai 19. marraskuuta 2011

Juusto-oliivisämpylät ja mallasleipää




Minulla on ollut pitkään leivonnan kanssa kaksi ongelmaa. En osaa leipoa kunnollista leipää enkä hyviä pullia. Nyt yksi yö iski ihan hillitön sämpylän himo. Pakko oli vielä käydä leipomaan puoli kaksitoista yöllä. Yllättäen en jaksanut alkaa kaivamaan mitään reseptiä mistään, joten taikina syntyi aika mutu-tuntumalla. Pohjaksi käytin partaäijä-vesisekoitusta. Huomasin jääkaapissani purkillisen vihreitä oliiveja, ja ajatelin käyttää niitäkin hyödyksi. Kohottamiset jäi vähän puolitiehen. Taikinana kohotin vissiin vartin ja leivottuna kymmenisen minuuttia. Pinnalle vielä juustoraaste ja vähän luomu seesamin siemeniä. Ja kaikesta tästä huolimatta tai juuri tämän takia, sämpylöistä tuli parhaita mitä ikinä olen tehnyt. Kuten aiemmin olen sanonut, etten osaa leipoa leipää. Nyt vihdoin onnistui. Tämän ohjeen kun osaisi toistaa seuraavankin kerran!!! :)


Toinen onnistunut leipäkokeiluni oli hampurilaissämpylät, joihin ohjeen löysin myös jostain blogista (jota en muista mikä :() Nämä sämpylät olivat niiin monivaiheisia, että meinasi käämi palaa, ja kun vielä ei osaa tehdä laskelmia kun tuplaa taikinamäärän, oli murheenkryyni valmis. Onneksi taikina antoi anteeksi jälkeenpäin lisätyn nesteen. 

















Myös melko hyvä leipä tuli mallasleivästä, jonka ohjeen löysin jostain blogista (pahoitteluni, en muista mistä). Leipä oli pehmeä ja ihan mahtavan makuinen. Armas avopuolisoni vaan valitti, että se on liian makeaa (johtuen siirappi-vesi valelusta paiston jälkeen). 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti