perjantai 18. marraskuuta 2011

Pikkuleipiä



Pikkuleivät, nuo kahvipöydän sulostuttajat. :) En olekaan koskaan aatellut miten helppoja ja hyviä ne on. Yhteishyvässä oli jokunen aika takaperin helpon oloinen resepti kinuskisista pikkuleivistä. Niitä tulikin tehtyä aika monta kertaa ja varioitua niitä usealla tavalla. Tässä Irish Coffee versio, johon on käytetty vanhaksi mennyttä Irish Coffee juomajauhetta sekä tira aitoa irkkuviskiä.




Sitten päästäänkin näihin neronleimauksiin iltasella. Päätin, että haluan tehdä pikkuleipiä ja ajatuksissa pyöri samalla juustokakku. Eikun miettimään miten yhdistää nämä kaksi, tuloksena juustokakun makuiset täytepikkuleivät. Pikkuleivät on murotaikinasta. Ongelmaksi muodostui, ettei täyte hyytynyt riittävästi pysyäkseen kahden keksin välissä. Iltaeläjä kun olen, en tohtinut puolen yön kieppeillä enää alkaa miettimään mitä sille tekisin, joten päätin palata aamusta heti asian äärelle. Yöllä oli muhinut päässä ajatus kananmunista ja vaniljakiisselistä, joten eikun saostamaan täytettä kananmunalla. Ja onnistuihan se mitä parhaiten. Siinä mielessä yllättävää, kun viimeeksi moista on kokeillut olen tehnyt ravintolakoulu aikana jotain kastiketta kalalle tms. kyseisellä tekniikalla. Kekseistä tuli mitä parhaimpia ja satsi hävisi parempiin suihin päivässä.
Onnistuin myös joskus löytämään joltain nettisivulta ohjeen Frendeistä tuttuihin Nestlé Toll House Cookieihin. Ne vasta herkkua onkin. Valitettavasti niistä ei kuvaa löydy, on aina hävinnyt herkkupersojen suihin ennen kuin kameraa ehtii kaivaa kätköistä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti