tiistai 3. tammikuuta 2012

Mustikka minijuustokakut, mustikka"rahka"silmäpullat sekä sydämellistä ruisleipää

 En päässyt ensimmäisen marenkisession jälkeen eroon halusta tehdä piparminttumarenkeja, joten piti palata niihin. Noo, ne meni plörinäksi, koska nestemmäinen piparminttuaromi luonnollisestikin sai valkuaiset lötkistymään. Liekö olis pitänyt kokeilla imeyttää aromi sokeriin. Siinäpä ideaa seuraavalle kerralle. 

No, koska marengeista jää keltuaisia yli, piti keksiä niille jotain käyttöä ja mielessä oli muhinut yllättäen taasen juustokakku. En tosin halunnut tehdä normaalia juustokakkua, koska sen sitä on ihan liikaa yhden ihmisen syödä. Ajatus heräsikin tehdä pieniä tartalettimaisia juustokakkuja. Ei muutakun hommiin. Pienien kertakäyttöisten vuokien pohjalle taikinaa pohjaksi ja päälle täytemassa. Halusin vielä jonkun kivan jujun näihin, joten ajattelin laittaa vadelmia kokonaisina sekaan. Pakastinta pengottuani huomasin tuhonneeni jo kaikki vadelmat joita viime kesänä keräsin, joudun turvautumaan mustikoihin. Ne ei ollu kokonaisia, vaan hillona, mutta eihän se mitään meinaa. Sekaan vähän perunajauhoja ja himpan vaniljakreemijauhetta, hyvä tuli. Sekoitin nokareet mustikkamönjää täytemassan sekaan cocktailtikulla. Yllätävä kauan sai näitä pikkuisiakin paistella. Olisiko ainakin reilu puolituntia ollut uunissa. Hyviä tuli. Ihan juustokakkumainen maku. (Sinällään tosi jännä! :D) Täyte hyytyi hyvin. Joskus on meinaa ollu sekin ongelma, ettei täyte hyydy riittävästi. Mustikka oli hyvin seassa ja maussa mukava mustikan ja hivenen vaniljainen maku. Nää on myös kiva laitaa pakkaseen ja ne saa sulatettua annos kerrallaan näppärästi. Ei tarvi koko juustokakkua sulattaa. Onnistunut setti siis. :)




 Koska juustokakkutäytettä tein aika reilulla kädellä, eli isoon juustokakkuun riittävän määrän, ja jouduin koko purkillisen sulattamaan mustikkaa, päätin tehdä jotatin kivaa vielä lisäks. Eli eikun pullataikinaa vaivaamaan. Pullataikinasta tuli ihan sivulausessa mainittuna ihan mainio. Maku hyvä ja koostumus melkein täysi kymppi. Tein siis "rahkasilmä"pullia. Tosin täyte ei ole rahkaa nähnytkään. :D Reilusti mustikkaa ja vaniljakreemijauhetta sekoitin lisäksi tuohon juustokakkumassaan. Kokeeksi laitoin myös lopun ihan pelkästä juustokakkutäytteestä pakkaseen. Saa nährä miten se käyttäytyy sulatuksen jälkeen. Osan pullista täytin omenamarmeladilla, senkin ihan kokeilu mielessä. Hyviä tuli niistäkin. Helppoa hommaa ja hyvää nopeasti. 

Viimeisenä hommana tälle vapaapäivälle paistoin ruisleivän. Koska edelleen on projektina se oman hyvän ruisleivän kehittäminen. (Oonko maininnut siitä jo? Enpä muista tähän hätään.) Halusin tehdä ruisleivän päälle jotain muuta kuin perinteisen ristikko viillon. Piparimuotilla tein sitten kaksi sydäntä. Tuli ainakin sydämellistä leipää! <3 Juuri miulla on ollut tekeytymässä varmaan jo viikon. Piti jo sunnuntaina leipoa leipä siitä, mutta tuli yllättävä töihin meno, joten leivän leivonta venähti. Ainakin juuri oli alkanut hyvin kuplimaan viikossa! :D Mausta en osaa vielä sanoa, kun olen antanut leivän vielä vetäytyä, mutta päivitän tietoa het ko kerkeän sitä maistelemaan. :) Sormet ja varpaat ristiin, että hyvää tuli.
*Edit* Hyvää on maultaankin. Pehmeää, ei liian hapanta ja sopiva suola. Kun vielä muistais tarkkaan mikä se tämän resepti oli, niin miulla on myyntivaltti! ;D

 Sitten vähän höpinää välineistöstä. Jota on muuten lisää tulossa ihan näinä päivinä! Ei malttaisi odottaa. :) Yritin Prismasta etsiä metallisia tartalettivuokia, mutta eihän sieltä sellaisia osunut silmään. Ainakaan sieltä pata-kattila-välineosastolta. Mutta silmään osui sitä vastoin Iloleipurin silikonisia muffinssivuokia. Päätin ostaa kokeiluun sellaiset. En vielä ole näitä kerinnyt testaamaan. Sepä siis lie seuraavan vapaapäivän projekti! :) Jäljellä on vielä joulusta suklaatakin..... Toinen mikä osui silmään kertakäyttöastioiden seasta jo joulun alla, oli Brunon Italian leivosvuoat. Ne on PBT (?!) päällystettyä kartonkia. Kertakäyttö matskua, vaikkakin ne lähti ihan muodossaan ja siistinä noiden minijuustokakkujen alta. Hyviä varmaan myös muffinssien teossa, koska tavallinen muffinssivuoka menettää aina muotonsa paistaessa ja muffinssit levähtää lättänöiksi. (Tapahtuuko tätä muillakin, vai onks miun taikinoissa jotain vikaa?! :)) Suosittelen kyllä näitä, sen verran napakkaa matskua oli noita juustokakkujen pohjia tehdessä, että näitä voi varmaan käyttää vaikka mihin näppärään näpertelyyn. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti