sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pullasunnuntai

Eilen kävi tekemään mieli pullaa. Onneksi näin vapaapäivänä oli ihan paras tuokio leipoa pullaa. Samalla oli myös hyvä kokeilla psylliumia, jota vihdoin hennoin ostaa kaupasta. Äkkiseltään en huomannut suurta eroa leivottavuudessa tai koostumuksessa. Edes makuun se ei vaikuttanut (mikä on kyllä hyvä asia), ainoa mistä huomasi jonkin olevan erilailla, oli tarvittavien jauhojen määrä. 2,5 dl pullataikinaan tarvitsi käyttää n. 1,5 dl vähemmän vehnäjauhoja kuin ohjemäärä. Eli ei hintaansa nähden nyt mitään huimaa säästöä tai mullistavaa eroa tullut koettua nyt. Täytynee kokeilla vielä gluteenittomassa leivonnassa, jos se toisi esim. keksitaikinoihin toivottua "kiinteyttä". 
Ja mitä sitten tähän pullaan tulee, meinasin ensin tehdä ihan perinteisiä korvapuusteja, mutta päädyin sitten käyttämään avatun kinuskin loppuun. Laitoin sen lopun n. desin mikä purkissa oli, rasvan sekaan. Ja pistaasejakin olin ostanut keksejä tehdessäni melko reilusti, joten eikun pistaaseja kuorimaan ja rouhimaan hienoksi rouheeksi. 
Kaulin taikinan ja levitin kinuski-rasvan taikinalle, päälle ripottelin hintsusti fariinisokeria ja rouhitut  pistaasit niskaan. Rullalle ja palasiks. Tein kierrepullia näistä, kun en koskaan saa korvapuusteja pysymään muodossaan! :) Hyviä tuli, vaikken saanutkaan kohotettua näitä pullina kunnolla, kun piti alkaa ruokaa laittamaan. Ja huoneilma meillä on sen verran viileä, ettei ne huoneenlämmössä kohoa... :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti