keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Valkosuklaa-vaahtokarkki muffinit

Yllätys, yllätys, iski taas kamala muffinssihimo. Ja edellisen muffinssisatsin jälkeen kävi mielessä pyörimään muffinssit yhdistettynä vaahtokarkkeihin. Teinpä siis tummalla kaakaojauheella maustetun muffinssitaikinan ja lisäsin sekaan valkosuklaarouhetta ja minivaahtiksia. Tein tästä satsista vielä gluteenittoman, että saa ystävänkin makean himon tyydytettyä samalla. :) Muffinsseista tuli ihanan muhkeita. Fazerin sivuilta löytynyt turkipippurimuffinssi ohje ei pettänyt tälläkään kertaa! Suosittelen lämpimästi. Jos ei löydy googlettamalla, hihkaskaa, laitan sen tähän. Harmillisesti minivaahtikset sulaa (ylläri) uunissa ihan olemattomiin. Joten tästä sitten virisikin jo uusi aatos, jos ostaiskin isoja vaahtiksia ja laittais sellasen sydämeks muffiniin! Mitenhän se toimis!?! Myöskin samasta sulamisesta johtuen, muffinien pinnasta tuli melko tumma paikotellen. Vaahtikset ko on melkein pelkkää sokeria, se luonnollisestikin kuumetessaan sulaa samoin ko sokeri. Ja sula sokerihan on ruskeaa. Ja siitä syystä kun se on niin kuumaa sulaneena, ne kypsyi vähän vauhdikkaammin, mikä sitten taas aiheutti hieman hiiltymistä. :) Ainakin uskoisin sen olleen suurin syy. Toki voi olla, että oon vaan huolimattomuuttani onnistunut polttamaan muffinini. :) Onneksi oli niin pieni tummuminen, ettei vaikuttanut juurikaan makuun. :D

No, sitten ei muutako kuorrutetta tekemään. Vähän maustamatonta jugurttia (partaäijää tietty :D), mango-aprikoosi hyydykejauhetta, vaniljakreemijauhetta, rasvaa ja tomusokeria. Ja kaikista näistä jämäkistä aineksista huolimatta, kuorrute ei vaan millään tahtonut muuttua haluamaani kiinteyteen! Tuli ikävä tuorejuustoa!! :) Eikä sitä tietenkään ollut kaapissa. No ei auttanut itku markkinoilla. Maku sentään oli hyvä. :) 
Päälle tein vielä tilaamastani lilasta sokerimassasta, jota osaa vielä vähän terästin lisävioletilla, kukkasia. Niistä tuli kivoja sentään. Ja jottei ulkonäkö olis liian kesäinen (kuorrute ko oli keltaista) ripottelin päälle vielä valkoisia ja vaalean sinisiä lumihiutale "strösseleitä". Ei ne sit lopulta ihan susirumia ollut, mutta ei sellaisiakaan kuin olisin toivonut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti