tiistai 17. tammikuuta 2012

Valkosuklaa-pistaasi cookiet sekä uusinta kahvi-neilikka kekseistä

Huomenna on työpaikan palaveri, ja intouduin tekemään keksejä syömiseks sinne. Sujuu tärkeiden asioiden puiminen mukavammin! :) 
Päätin ottaa sulamaan sen gluteenittoman kahvi-neilikka murotaikinan. Hyvin onnistui keksien tekeminen sulattamisenkin jälkeen. Taikina oli ihan samanlaista kuin ennen pakastamistakin. Lisäsin vähän gluteenitonta jauhoa, kun se oli tosi hankala käsitellä viimeeks. Nyt sain taikinasta kaulittavaa ja kasassa sekä muodossaan pysyvää. Se on jotenkin tosi jännää tuo gluteeniton jauho, sen käsittelyyn pitää vähän opetella. Jotenkin varsinkin nuo murotaikinat tulee tavallisesta jauhoista aika napakaks ja helposti käsiteltäväks ja tota gluteenitonta jauhoa en viitsinyt ihan hillittömän paljon laittaa, kun en sitten tiennyt tuleeko kekseistä paistamisen jälkeen ihan kivikovia. Joten suunnilleen samalla määrällä gluteenitonta jauhoa kuin vehnäjauhoa, taikinasta tuli tosi höttöä ja kevyttä sekä jotenkin hankalahkoa käsitellä. Ja tosissaan viimeeks huomasin, ettei se oikein pysynyt muodossaan paistaessa. Nyt jonkun desin verran lisäsin jauhoa, niin käsiteltävyys muuttui tosiaan helpommaksi, mutta höttöä ja kevyttä se muuten on edelleen. Tein neliskanttisia keksejä muotilla ja painoin kevyesti kukkamuotilla kuvion keksin pintaan ennen paistamista. Kuviokin pysyi paistaessa hyvin. Kun keksit oli vähän jäähtynyt, sivelin sudilla vettä pintaan ja ripottelin neilikka-sokeria, että saa vähän lisää makua ja vähän jotain näköä kekseihin, jotka muuten on aika vaaleita.

Vähän ne halusi yhdistyä uunissa :)
Innostuin sitten tekemään lisäksi aina yhtä luotettavasta cookie taikinastani uuden variaation. Ostin suolattuja pistaasipähkinöitä (mistä muuten löytyisi valmiiksi kuorettomia?!) ja valkosuklaata. Tulipahan sitten vielä kaikenlisäks kokeiltua hämärässä leipomista, kun meillä on sähköt katkeillut tänään illasta aika tasaseen tahtiin. Oli voi-sokeri vaahto monitoimikoneessa ja olin rikkomassa kananmunia just sekaan, kun sähköt meni. Ajattelin ensin odotella tovin, että jos ne sähköt palais, mutta sitten ei enää auttanut kun alkaa käsin jatkamaan. Kun ei voinut millään arvata miten pitkään ne on poissa. Onneksi yleensä mittaan ainekset aina valmiiksi kippoihin ennenkö aloitan projektin, joten ei tarvinnut kynttilän valossa enää jauhoja alkaa mittailemaan. :) Sehän se oliskii ollu melkosta sotkemista varmastikin. :D Onneks ne sähköt sit tuli tovin päästä takasin, niin sain keksit paistettuakin. Nämäkin tein gluteenittomasta jauhosta. Mikä oli jännä huomio, että tämän taikinan koostumus raakana oli hyvin samankaltainen kuin vehnäjauhostakin tehtynä. Oletin, että tälle taikinalle olisi käynyt samoin kuin tuolle murotaikinallekin. Paiston jälkeen nämä tosin on sitten suutuntumaltaan ihan erilaisia, kuin vehnäjauhoon tehtynä. Murenevia ja suorastaan höttöisiä. Mikä ei tosin huono asia ole, ennemminkin tulee semmoinen "sulaa suussa" -fiilis näitä syödessä. Hassuja juttuja nämä jauhojutut!!

Sitten ihan muihin asioihin. Oonkin jo Citymarketin leivontavalikoimista joskus höpissyt, ja niistä Amerikan erikoisuuksista. Katselin sieltä hyllystä josko olis osunut kondensoitua maitoa silmiini, mutta ei näköjään ollut. Samalla himoitsin marshmallow fluffia, mutten vielä ainakaan keksinyt sille käyttöä, joten se jäi vielä hyllyyn. Sitten silmään osui niinkin mystinen tölkki, kuin cherry pie filling. Oli pakko ostaa, koska kirsikat on ihan miun lemppareita. Täytyy perehtyä sisältöön ja käyttöön kunhan saa taas valoa tähän eloon. :) Taas nimittäin istutaan kynttilän ja läppärin näytön valossa kotosalla. :D





Tahdotteko muuten että laitan tuon cookie reseptin tänne, kun huomasin itsekin jauhavani siitä jatkuvasti? Pääsisitte itse kokeilemaan miten hyviä niistä tulee! :) Jätä kommentti jos kiinnostaa!!


2 kommenttia: