tiistai 24. tammikuuta 2012

Red Velvet -leivokset

Ystävänpäivä on ihan nurkan takana, ja olen tässä miettinyt mitä ystävänpäiväksi leipoisi. Bakerellan sivuilla oli nyt tovi sitten ystävänpäivä cup cakeja jotka oli tehty red velvet cake taikinasta. Olenkin pitkään halunnut kokeilla red velvet cakea kun siitä yhden innokkaan leipoja ystävän kanssa oli puhetta varmaan jo toista tai kolmatta vuotta sitten. Nyt siihen oli sopiva hetki, samalla pääsin kokeilemaan miten blå bandin vadelmamousse jauhe toimii, kun tarkoituksena olisi käyttää sitä torstaina kakuntäytteeseen välttääkseni viime viikonloppuisen kaltaiset katastrofit. Paistoin uunipellillä levypohjan, jonka leikkasin kahtia ja väliin laitoin purkin tuorejuustoa (maustamatonta), purkin maitorahkaa ja yhden pussin vadelmamousse ainesta. Tuli muuten hyvää, yllättävän aidon kaltainen vadelman maku. Päälle tein kahteen vaan harjoitteluluontoisesti kermapursotuksia. En nimittäin ole pursotellut mitään pitkään aikaan, joten tarvin sitäkin treeniä torstaita varten. :) Tai ehkä ennemminkin pursotustreenin sijaan se oli kerman koostumukseen tutustumista. Osaa arvioida mitenkä paljon uskaltaa vatkata kermaa, ettei se mene pilalle. (Aika reilusti sai Valion vispikermaa vatkata, eikä vielä edes ollu lähellä rakeista) 


 Ja hoplaa, se on punaista, ihan nimensä mukaisesti! Ihana koostumus! Runsas, kuohkea, kostea ja hyvänmakuinen!! Ei murene, eli helppo leikata palasiksi! En välttämättä kyllä lähtis kokeilemaan rengasvuoassa paistoa ja kahtia halkaisua tasona...voi olla meinaan liian kosteaa siihen. Korjatkaa toki jos olen väärässä ja olette onnistuneesti sen tehneet! :) Punainen väri jäi vähän hailakaksi, koska punainen värini vetelee vähän jo viimeisiään. Pitänee sitäkin tilata lisää! Laitan tähän tämän ohjeen, koska tästä tuli ehdoton suosikkini. Muutin kuppimitat deseiksi, ja vaikka ei ihan täsmälleen tarkkoja mitoista voikaan saada, onnistui tämä silti. Muokkasin vähän muutenkin ohjetta, kun osa noista määristä kuulosti niin järjettömän suurilta. Laitan tähän alkuperäisen kuppimitoitetun, deseiksi muutetun ja sitten vielä sen miten itse muutin ohjetta ja silti onnistuin! :)

Red Velvet Cake
(Ohje Bakerellan sivulta)

2,5 kuppia vehnäjauhoja (6 dl)
2 kuppia sokeria (4,7 dl) itse laitoin 3,5 dl
1 tl kaakaota, itse laitoin reilun teelusikallisen
1 tl suolaa
1 tl soodaa
2 kananmunaa
1,5 kuppia öljyä (3,5 dl) itse laitoin vissiin pari desiä
1 kuppi piimää (2,4 dl) käytin maustamatonta jugurttia ja puoli desiä vettä
1 tl etikkaa omani on omenaviinietikkaa
1 tl vaniljaa
punaista elintarvike väriä reiluhkosti

Vatkaa munat ja sokeri, lisää loput kosteat aineet. Sekoita kuivat aineet hyvin sekaisin ja vatkaa joukkoon. Tästä määrästä tulee kaksi 8 tuuman, eli 20 cm reunavuokaa. (Ei tarvi leikellä osiin yhtä :)) Paista uunissa 175 asteessa noin 30 min, tai kunnes paistotikkuun ei tartu taikinaa. (Uunipellillistä paistoin n. 18 min.)
Typerä muistutus, voitele ja jauhota reunavuoka. Leivinpaperiin ei jäänyt kiinni. Suosittelen kokeilemaan. Äkkiseltään suomalaiseen korvaan kuulostaa oudolta kaikki suolat ja etikat, mutta kokeilemisen arvoinen. Lie uskaltaudun seuraavan kerran kokeilemaan vähän vähemmällä öljyllä ja sokerilla, on meinaan aikamoinen kaloripommi. :)




 *Edit* 
Tässä muutama leivos koristeltuna kuljetuksen kestävästi ja pakattuna. Vähän ennakkoon ystävänpäiväleivoksia koristeen tekstin mukaisesti ystäville. En nimittäin taida keritä ystävänpäivänä käymään Keski-Suomessa ystäviä tapaamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti