tiistai 17. tammikuuta 2012

Kukkia ja hirviö

Tulipa taas askarreltua vähän koristeita aikansa kuluksi. Sitä paitsi pitihän sitä päästä kokeilemaan uusia marsipaanityökaluja! :) Tein kaappiin pyörimään jääneistä massoista vähän kukkia. Oranssissa taitaa olla marsipaania ja sokerimassaa ja punainen ainakin maistui pelkälle marsipaanille. Tosin kovettumisesta päätellen siinäkin taitaa vähän olla sokerimaassaa seassa. Kuvassa näkyy myös muutama kukka mitä jäi jäljelle muffinssien koristelusta. 



Mustalla elintarviketussilla rajat valmiina
Tästä se lähtee
Toiset koristeet mitä väkertelin, tulee Hevisaurus-kakkuun. Ihan täyttä varmuutta ei kakun toteutumisesta kyllä vielä ole, mutta voihan nuo käyttää sitten sopivan tilaisuuden tullen jollekin muulle kakun koristeeksi. :) Ajatuksena olisi tehdä kakusta suorakaiteen muotoinen n. 15 hengen kakku. Päälle tein ensimmäisen kakkukuvan maalauksen! Onnistui ihan hyvin omasta mielestäni ensimmäiseksi yritykseksi. Tästä kuvasta tulisi sitten "läpi" herra Hevisauruksen käsi, jonka muovasin irtokoristeeksi. Sekin onnistui ihan kivasti. Ja mikä mukavinta, se ei kaatunut tai venynyt tai mennyt mystiseen muotoon kun jätin sen kuivumaan. Ei tarvinnut edes ihmeemmin tukea sitä. Sormien sivuille jätin vähän tukea, etteivät vahingossakaan löpsähdä sivulle. Tällaiset koriseet siksi, että nämä on vielä suht helppo kuljettaa, koska kakun tilaaja asuu Keski-Suomessa. Ja itsellä matkaa sinne kertyy yli 200 km. Enkä halua ottaa riskejä, ettei koristeet kestä perille ehjänä. Enkä myöskään kerkeä koristeita käydä tekemässä paikan päällä. Reunoille ajattelin pursotella sitten vihreäksi värjättyä kermaa. Luulisi pikkumiehen tykkäävän! :) Nämä kaikki koristeet on vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Tykkään siitä materiaalista kyllä tosi kovin. Kuivuu nopeasti eikä ole tahmaavaa ja tarraavaa muovata. Ja hihansuun "niitit" kiinnittyi ihan tosi hyvin vaan tipalla vettä. Liima kun oli loppu leivontaputiikeista viimeeksi tavaroita tilatessani.
Valmis kuva kuivumassa
Käsi muovattuna

Ajattelin vielä tehdä Hevisaurus-tekstin kakun reunalle, kun kerran kaulintamassaa vähän jäi vielä yli. Se voi olla ihan hauska yksityikohta myös. :)



Tässä luonnos Hevisaurus-tekstistä. Se on vapaalla kädellä hahmoteltu kaulintamassalle ja sen jälkeen maalattu mustalla pastavärillä kirjainten reuna. Jätän sen kuivumaan hetkeksi, ettei ääriviivat leviä tekstiä maalatessa. Ajattelin myös leikata reunat kirjainten ääriviivojen mukaisesti, niin ettei tämä jää tällaiseski laataksi.

Lisätään vielä pari kuvaa maalamisen lopputuloksesta. Jos kakku toteutuu, niin lisään sen vielä tähän sitten jatkoksi.
Valmiiksi maalattu "kyltti" 
Tuollain se tulis kakun päälle sit

2 kommenttia:

  1. Onpas veikeä tuo Hevisaurus -koriste, peräti fantastinen toteutus! Ihan käy kateeksi ettei minun nuoruudessani kakut olleet näin upeita. Hienoa työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Itsekin olen suht tyytyväinen tähän, joitain vikoja löytyy, mutta ainahan sitä omaan silmään kaikki virheet osuu. :D Itse olen myös kade siitä, ettei omassa lapsuudessa kakut olleet ns. persoonallisia! Mutta kiva, että vanhemmalla iällä pääsee toteuttamaan visioitaan! :)

      Poista