sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Macarons

Päätinpä sitten kokeilla macaronsien tekoa. Mansikkamäeltä hain ohjetta ja vinkkiä tekemiseen. Hyvin sujui ihan kaikkinensa, paitsi yhtä täydellisen pyöreitä en saanut pursotettua kuin Ebe. Paistoin ohjeen mukaisessa lämmössä ja ensimmäistä pellillistä ohjeen mukaisen ajan, eli 150 asteessa 10 minuuttia. Toinen pellillinen uuniin, ja tarkistamaan lopputulosta. Mikä yllätys, pieleenhän ne meni! Jäi pohjasta raa'aksi. Toista pellillistä paistoin 14 minuuttia ja siltikin ne jäi pohjasta hieman raaoiksi. Osa oli tosi tosi lähellä. Olisko kellään antaa mitään vinkkiä mistä huomais kun ne on kypsiä, vai pitääkö vaan kantapään kautta oppien kokeilla sopiva paistoaika?! :) Vai onko näiden tarkoituskin jäädä leivinpaperiin kiinni?! Luulis että ei. :D Kuvia tähän tulee vasta sitten, kun saan ensimmäiset onnistumaan! En aio luovuttaa!! :D


*Edit* Päätin sittenkin heittää turhan rankan itsekritiikin romukoppaan ja laittaa muutaman kuvan. Koska väreistä tuli ihan tosi kivoja. Täytteeksi vetäsin onnistuneimpiin vaniljakreemijauheella jämäköityä jugurtti-lemon curd mönjää. (Oli muuten hyvää ja sopi noiden väliin hyvin) Joten tässä muutama kuva.


Muotopuoli ei tosissaan ole ihan oppikirjan mukainen. 

Hämäävän oikeannäköinen ulkomuoto.














Ehkäpä totuus on vaan siinä, että olen liian kriittinen, koska nämä kaiken logiikan mukaan täyttää kaikki kriteerit. Tosin sitä ei pidä unohtaman, että osa jäi totaalisen ontoiksi, eli ei ihan oikeanlaisia. Hyvänä huomiona myös, pahiten leivinpaperiin liimautuneet kuoret (eli nuo yläkuvan vihreät ja siniset) irtosivat tänään ihan leikiten leivinpaperista, kun olivat saaneet kuivua kolme päivää leivinuunin päällä.


Ehkä toivo ei ole menetetty! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti