perjantai 24. helmikuuta 2012

Iltapäivän lystiä!

Iltapäivän ratoksi aloin mietiskelemään mitähän tekisin jo vähän kuivahtaneista monen kirjavista massapalleroista. Niistä tuli mieleen ensimmäisenä viltti, ja viltistä tuli totta kai mieleen picnic. Picnicistä kori ja muut tarpeet. Eikun askartelemaan. :) Leivoin samalla pienen, yhden munan tumman kakkupohjan.
Tässä näkyy jotenkuten tuo melonin kuoren väritys
Aloitin viltistä. Olisin ensin meinannut tehdä ruudullisen viltin, mutta massat oli jo niin kuivia, ettei niitä saanut kaulittua nätisti raidoiksi, joten kaikki möykyksi ja tein marmoroidun viltin. Tulee ehkä eniten mieleen violetti-vaaleanpunainen maastokuvio. :D Seuraavana korin kimppuun. Suorakulmainen pala, johon hammastikulla korin punokset. Olisin punonut kahvaksi kaksi ohutta suikaletta, mutta tässäkin oli sama ongelma, että massa oli liian kuivaa, jotta siitä olisi saanut riittävän ohutta ja siistiä nauhaa, joten tämän tein vähän paksummaksi pötköksi ja hammastikulla punoskuviota. Seuraavana tein lautaset ja mukit, sekä pienen pienen viinipullon. :) Sapuskathan siitä enää puuttui. Eikun patonkia kehiin kaksin kappalein. Ja pitäähän kunnon picnicillä olla jotain jälkiruokaakin, joten tein puolikkaan vesimelonin. Kuoren kuviot sain hauskasti lisäämällä patongeista ylijääneeseen vaaleanruskeaan massaan sammaleen vihreää väriä ja tällä tavalla marmoroin pinnan. 
Tässä kuvassa mittasuhteiden hahmottamiseksi kymmensenttinen






Patonkeihin olen todella tyytyväinen :) Kerrankin leipä joka onnistui. ;)

























Tumman kakkupohjan kostutin ihan maidolla ja väliin laitoin mansikkahillo-jugurttitäytteen. Pintaan ihan kuohukermaa höystettynä vaniljakreemijauheella ja tipalla mustaa elintarvikeväriä. Joka ei kuvassa juurikaan näy. Se on olevinaan joku kiven murkula tai kallio. :D
Vähän heilahtanut kuva.
Tavoite täyttyi. Tulipahan harjoiteltua pienempienkin koristeiden tekoa. Tarkoituksena ei ollut saada aikaan mitään salonkikelpoista, vaan harjoitella koristeiden tekoa ja päästä eroon vanhoista kuivahtaneista massoista! Sonsiinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti