sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Melkein laskiaispullat

Moni tuttu tietää, että miulla on pullaongelma. En osaa leipoa pullaa. Tai olen ainakin hyvin kriittinen omia pulliani kohtaan. Koskaan en ole tyytyväinen johonkin pullissani, yleensä se on koostumus, joskus myös maku ei satu kohdalle. Tänään laskiaisen vuoksi päätin kokeilla jälleen kerran selättää pullataikinan. Ja kappas vaan, monen vuoden kamppailun jälkeen onnistuin tekemään taikinan, joka tuntui jo leipoessa hyvältä. Se oli kimmoisa,oli kohonnut hyvin ja kohosi myös pulliksi leivottuna hyvin. Onnistuin myös paistamaan ne kypsiksi asti, ja minua miellyttävän värisiksi (olen tumman pullan ystävä, en kuutamolla paistettujen :)) 













Ja koska en ole kerinnyt kauppaan pariin päivään, jouduin käymään huoltoasemalla ostoksilla, ei siellä ollut vadelmahilloa lainkaan. Ostin mansikkahilloa....ja unohdin ostaa kermaa. :D No, meneehän se pelkällä hillollakin. :D Kokeilin myös omena- ja aprikoosimarmeladien kera! Toimivia ratkaisuja nekin! :) Siksi siis nimitys melkein laskiaispullat.


 Alan siis vihdoinkin ymmärtämään taikinoiden syvintä olemusta!! Toivottavasti tää pullaonni jatkuu seuraavankin kerran! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti