torstai 23. helmikuuta 2012

Suklaapiparit

Löysin LeivinLiinan blogista ihania Angry Birds keksejä ja perehdyinkin niiden reseptiin, joka löytyy hänen vanhasta blogistaan. Kuulosti ihan älyttömän hyvältä, joten eilen päätinkin käydä leipomaan niitä. No, ihan ongelmittahan ei tästäkään selvitty. Luonnollisestikin. Olin vatkaamassa pehmeää margariinia sokerin kanssa, kun sähkövatkain alkoi pitää jotenkin omituista ääntä. Sille olikin käynyt näin:


Onneksi on takuu vielä voimassa, koska tämähän on hommattu vasta viime vuoden viimeisinä kuukausina sillon rikkoutuneen vatkaimen tilalle. 

Onneksi monitoimikone on olemassa, joten eikun suunnitelmia muuttamaan ja rasvat ja sokerit monitoimikoneeseen ja hommiin. Laitoin ohjeen mukaisesti pienemmän määrän jauhoja, koska ajatuksena oli leipoa keksit illalla. Illalla tuli sit kuitenkin niin kova väsy, että leipominen jäi tähän aamuun. Taikina oli jämähtänyt jääkaapissa melkein kivikovaksi, mutta palautui leivontakelpoiseksi tovin huoneenlämmössä seistyään. Sillä välin kerkesin askartelemaan muutaman mansikankukan. :D

 Taikina oli melkein jopa piparkakkutaikinamaista käsitellä. Vähän enemmän murenevaa ja halkeilevaa. Tulikin leipoessa jo mieleen, että onkohan jauhoja vähän liikaa kuitenkin, vaikka ihan ohjeen mukaisesti tein. 

Käytin ensimmäistä kertaa osaan kekseistä Wiltonin tammenlehti Comfort Grip muottia. Aika ihania käteensopivia muotteja. Varmasti lastenkin olisi helppo käyttää, kun on pehmustetut reunat. Osan tein neliömuoteilla ja osan pyöreillä. Painoin keksien keskelle vielä kukkakuviot massamuoteilla. Eipähän käy tylsäksi keksit. :)

Taikina pysyi paistaessa hyvin koossa ja leviämättä. Ja painetut kuviot pysyi häviämättä pinnassa. Keksiä maistettuani, olen edelleen sitä mieltä, että jauhoja on liikaa. Pitänee vähentää seuraavan kerran jauhojen määrää ja kokeilla käyttäytyisikö taikina paremmin. 



Lopuksi vielä muutama koristelu kokeilu. Ihan kökön näköisiä on, kun kokeilin valmiilla Dr. Oetkerin valkoisella pikeerillä. En jaksanut tehdä itse. Sitten vasta, kun koristelen näitä tarjottavaksi. (Ajattelin pakastaa suurimman osan) Tuo kukkaidea voisi olla kans ihan kiva. Pitää vaan tehdä tasaisempia kukkia kuin nämä, ettei nouse niin kovin rumasti. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti