Päätin eilen haluavani tehdä tryffeleitä. Ja tunnetusti olen aika suurpiirteinen ja jopa laiska, joten enpä sitten jaksanut sulatella suklaata vesihauteessa (en sulata koskaan suklaata vesihauteessa) enkä keitellä kermoja kattilassa. Joten suklaat mikroon ja kerman lämmitys mikrossa toimi ihan yhtä hyvin. Vaatiihan se ehkä suklaan kanssa enemmän tarkkuutta, mutta sitä alkaa olla jo jonkinlainen perstuntuma siihen, miten paljon suklaata uskaltaa mikrottaa, ettei mene liian kuumaksi. Samaten kerma vaati pientä tarkkailua, ettei ihan kiehumaan pääse. Mutta ei minkäänlaisia ongelmia tullut. Suklaa ei leikkaantunut ja koostumuksesta tuli ihan mainio.
Tein sekä tummasta suklaasta että valkosuklaasta massat. Valkosuklaamassan sekaan lorautin hieman minttuviinaa ja piparminttuaromia. ;) Tuli muuten namia. Tummasuklaisten tryffelien pintaan kierittelin tomusokeri-kaakaojauhe sekoitetta, sekä pieneen erään kokeilin värjättyjä kookoshiutaleita. Valkosuklaisten päälle tuli tomusokeri pinta (hieman kaakaojauhetta seassa) jonka värjäsin purppuraisella tomuvärillä. Sottaista, mutta hauskaa puuhaa. Seuraavan kerran taidan tehdä pursotellen tryffeleitä, koska miun vahvuus ei ole tasakokoiset pallerot! :D
|
Tummasuklaiset kaakao-tomusokeri pinnalla |
|
Tummasuklaiset värjätyillä kookoshiutaleilla. Seassa tomusokeriakin. |
|
Valkosuklaiset purppuralla värjätyllä tomusokerilla |
|
Kaikki valmiit tuotokset samalla lautasella |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti