tiistai 7. helmikuuta 2012

Kirsikkapiirakka

Kaikki alkoi monta viikkoa sitten, kun ostin Citymarketista purkin kirsikkapiirakan täytettä. Nyt koitti hetki, kun oli piirakkan mentävä kolo herkkuhampaassa. Aloitin aamulla tekemällä karkkimassasta kirsikkakoristeita. Tähän aikaan vuodesta ko tuppaa nuo tuoreet kirsikat olemaan vähän vähissä. Noista tuli ihan kivoja ja jopa tunnistettavia! :D

Kinuskikissan murotaikina ohjeella tein piirakka pohjan, joka riitti hyvin pohjaan tollaseen kertakäyttöseen piirakkavuokaan (halkaisija tais olla 25 cm) sekä pohjaksi että kanneksi. Hyvältä näytti paistamisen jälkeen. Vaikkei taikinaristikko olekaan ihan oppikirjan mukainen! ;) 

Jäähdytyksen jälkeen vähän tomusokeria pintaan ja kirsikat koristeeksi. Hyvännäköistä vaikka itse sanonkin. Makukin oli oikein hyvä. Lisäsin tosin vähän vadelmia ja vähän sokeria täytteeseen. Eihän mitään voi tehdä vähän soveltamatta. :D


Harmikseni on vaan todettava, etten vieläkään osaa paistaa piirakkaa riittävän kypsäksi. Enkä viitsinyt esipaistaa pelkkää pohjaa, kun olisi menettänyt muotonsa, eikä täyte olisi miun tuurilla mahtunut enää vuokaan. Aloinkin haaveilemaan paistoherneistä. Aionkin sellaiset tilata heti kun tilaisuus tulee. (Ai hifistelyä vai, ehkä vähän! :D) Haluan joskus kunnon piirakan, ilman raakaa pohjaa!!! :D


*Edit* Kuulin parilta ystävältä, että kuivatut herneet ajavat keraamisten paistoherneiden asian. Täytynee siis käydä ostamassa pussi herneitä ja kokeilla kuinka monta kertaa samoja herneitä voi käyttää. Jotta tuleeko kuitenkin edullisemmaks ostaa keraamiset ja näin ollen, olettaisin, pidempään kestävät. :) Kerron ko selviää! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti