Kävinpä tänään taas visiitillä Tiimarissa katselemassa mitä leivontatarvike valikoimasta on vielä jäljellä. Löytyi ihana piparkakku-ukko silikonimuotti. Teinkin sillä kokeeksi jo konvehteja, joista myöhemmin lisää. Toisena löysin keksimuotit painokuviolla. Jouluteemaa nekin. Ihania pipareita paistelin ja koristelin niistä. Molemmat oli melkein puoli ilmaisia, kun ne oli alunperinkin tarjouksessa ja nyt vissiin vielä siitäkin puoleen hintaan. Ei harmita ollenkaan että tuli käytyä. Nyt on taas vähäks aikaa uutta ihmeellistä puuhaa! :)
Muutamia päiviä takaperin päätin tehdä lopusta lakritsikastikkeesta fudgea. Ja koska ton Ohoj kastikkeen ongelma oli se miun mielestä inha maku, päätin lisätä reilusti sitruunamehua. Joten tulos oli siis sitruuna-lakritsi fudget. Ei se sitruunakaan ihan kokonaan sitä pahaa makua peittänyt, mutta kuohukerma ja reilu sokeri vähän tasasi sen kanssa makua. Koostumus oli ihan totaalisen erilainen kuin aiemmin tekemissäni minttusuklaafudgeissa. Nämä oli jopa vähän sulavia ja pehmeitä, kun taas ne toiset lohkeavia ja murenevia, ehkä jopa hieman kuivakoita. (Ei tosin pahalla tavalla.) Tänään kokeilin tehdä vanilja-rommifudgea. Ongelmia oli ilmassa haisteltavissa. Massa ei alkanut saostumaan pitkänkään keitämisen jälkeen. Alkoi melkein jo kiukuttamaan koko touhu, eikä se vuokaan kaatamisvaiheessakaan ollut saostunut senkään vertaa. Nyt kun se on tuolla ulkona jäähtymässä, odottelen mielenkiinnolla tulosta, tai tuleeko sitä lainkaan.
*Edit* Ei tullut vanilja-rommifudgesta mitään. Aamulla keittelin sitä vielä himpan lisää ja sain aikaiseksi toffeeta! :D Mutta sekään ei ihan käyttistä ollut, koska ei pysy kuitenkaan muodossaan, vaikka suht kovaa onkin. Täytynee keksiä jotain kehittävää variaatiota siitä! Tein aika ronskin satsin tota massaa, ja sitä on vielä puolet siinä tosi löysässä muodossa ja sen aion käyttää joulun täytekakun väliin puolukoiden kanssa. Eli kyllä mie ne johonkin käytän! :D
*Edit* Ei tullut vanilja-rommifudgesta mitään. Aamulla keittelin sitä vielä himpan lisää ja sain aikaiseksi toffeeta! :D Mutta sekään ei ihan käyttistä ollut, koska ei pysy kuitenkaan muodossaan, vaikka suht kovaa onkin. Täytynee keksiä jotain kehittävää variaatiota siitä! Tein aika ronskin satsin tota massaa, ja sitä on vielä puolet siinä tosi löysässä muodossa ja sen aion käyttää joulun täytekakun väliin puolukoiden kanssa. Eli kyllä mie ne johonkin käytän! :D
Lahjahommat myös edistyy hyvin. Piparilaatikot alkaa siis saamaan täytettä. Eilen oli maailman huonoin aamu, jota päätin parantaa, yllätysyllätys, leivontahommilla. Tein riisimuronamuja, jotka on jo klassikoita. Nepä olikin ihan tosi hyviä pitkästä aikaa. Pienellä vaivalla saa paljon herkkua. Rasvaista herkkua, mutta enikeis hyviä! :) Toinen laatikkoon päätynyt herkku oli jouluiset rocky roadit, jotka bongasin jostain blogista. En aiemmin ollut näitä tehnyt, joten päätin että on aikakin jo tehdä. Taas kerran helppoa nopeaa ja hyvää. Ainoana muutoksena muistiin itselle, että näissä pitää käyttää tumman suklaan sijaan ehdottomasti maitosuklaata. Ehkä jopa 50/50 maito- ja valkosuklaata. Näin niistä tulis ihanan äkkimakeita herkkupaloja! :)
Marmeladit kuivumassa |
Marmeladit sokeroituna ja valmiita pakattavaksi |
Nyt on kaapit ja pakkaset täynnä kaikenmoisia herkkuja. Joulua ja ystävien ilahdutamista odotellessa!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti