maanantai 12. joulukuuta 2011

Herkkuja ja tarvikkeita

Kävinpä tänään taas visiitillä Tiimarissa katselemassa mitä leivontatarvike valikoimasta on vielä jäljellä. Löytyi ihana piparkakku-ukko silikonimuotti. Teinkin sillä kokeeksi jo konvehteja, joista myöhemmin lisää. Toisena löysin keksimuotit painokuviolla. Jouluteemaa nekin. Ihania pipareita paistelin ja koristelin niistä.  Molemmat oli melkein puoli ilmaisia, kun ne oli alunperinkin tarjouksessa ja nyt vissiin vielä siitäkin puoleen hintaan. Ei harmita ollenkaan että tuli käytyä. Nyt on taas vähäks aikaa uutta ihmeellistä puuhaa! :)

Muutamia päiviä takaperin päätin tehdä lopusta lakritsikastikkeesta fudgea. Ja koska ton Ohoj kastikkeen ongelma oli se miun mielestä inha maku, päätin lisätä reilusti sitruunamehua. Joten tulos oli siis sitruuna-lakritsi fudget. Ei se sitruunakaan ihan kokonaan sitä pahaa makua peittänyt, mutta kuohukerma ja reilu sokeri vähän tasasi sen kanssa makua. Koostumus oli ihan totaalisen erilainen kuin aiemmin tekemissäni minttusuklaafudgeissa. Nämä oli jopa vähän sulavia ja pehmeitä, kun taas ne toiset lohkeavia ja murenevia, ehkä jopa hieman kuivakoita. (Ei tosin pahalla tavalla.) Tänään kokeilin tehdä vanilja-rommifudgea. Ongelmia oli ilmassa haisteltavissa. Massa ei alkanut saostumaan pitkänkään keitämisen jälkeen. Alkoi melkein jo kiukuttamaan koko touhu, eikä se vuokaan kaatamisvaiheessakaan ollut saostunut senkään vertaa. Nyt kun se on tuolla ulkona jäähtymässä, odottelen mielenkiinnolla tulosta, tai tuleeko sitä lainkaan.
*Edit* Ei tullut vanilja-rommifudgesta mitään. Aamulla keittelin sitä vielä himpan lisää ja sain aikaiseksi toffeeta! :D Mutta sekään ei ihan käyttistä ollut, koska ei pysy kuitenkaan muodossaan, vaikka suht kovaa onkin. Täytynee keksiä jotain kehittävää variaatiota siitä! Tein aika ronskin satsin tota massaa, ja sitä on vielä puolet siinä tosi löysässä muodossa ja sen aion käyttää joulun täytekakun väliin puolukoiden kanssa. Eli kyllä mie ne johonkin käytän! :D

Lahjahommat myös edistyy hyvin. Piparilaatikot alkaa siis saamaan täytettä. Eilen oli maailman huonoin aamu, jota päätin parantaa, yllätysyllätys, leivontahommilla. Tein  riisimuronamuja, jotka on jo klassikoita. Nepä olikin ihan tosi hyviä pitkästä aikaa. Pienellä vaivalla saa paljon herkkua. Rasvaista herkkua, mutta enikeis hyviä! :) Toinen laatikkoon päätynyt herkku oli jouluiset rocky roadit, jotka bongasin jostain blogista. En aiemmin ollut näitä tehnyt, joten päätin että on aikakin jo tehdä. Taas kerran helppoa nopeaa ja hyvää. Ainoana muutoksena muistiin itselle, että näissä pitää käyttää tumman suklaan sijaan ehdottomasti maitosuklaata. Ehkä jopa 50/50 maito- ja valkosuklaata. Näin niistä tulis ihanan äkkimakeita herkkupaloja! :)

Nyt niihin pipariukkomuotteihin. Rommirusina valkosuklaakonvehdit!! Nom!! Tällä kertaa suklaa ainakin temperoitui kunnolla. Temperoin sen nimittäin sellaisenaan ensin mahdollisimman oikeaan lämpötilaan. Sitten lisäämään rommirusinoita sekaan. Samalla hetkellä kun kaadoin rusinat sekaan, tajusin niiden olevan hieman huoneenlämpöä viileämpiä. Kiire tuli saada suklaa muotteihin, kun se alkoi jähmettyä aika nopsaan. :D Kiireestä huolimatta homma sujui ihan bueno. Vähän rusinoiden takia jäi koloja pintaan, mutta maku ratkaisee, ja se onnistui! Pinnalla on pikeeristä "housut ja paita" jotka meni vähän sinne päin pursottaen. Nämä meneekin kotiväelle jouluherkuiks, joten ei ole niin vakavaa. :)

 Painomuotilla tein sitten lumihiutale ja kuusi pipareita. Nämäkin ainakin osa näistä päätyy lahjapaketteihin ja piparilaatikon kavereiksi ilostuttamaan muutaman ystäväni joulua. Saajat pysyköön vielä yllätyksenä, koska ne saattaa pian lukea tätä. :D Punainen pikeeri oli sanonut valitettavasti jo sopimuksensa irti, mikä ei yllättänyt, koska sehän on tehty jo varmaan kuukausi takaperin. En tohtinut käydä tekemään uutta, joten niillä piti pärjätä mitä on. Valitettavasti myös valkoinen pikeeri oli aika lailla finaalissa joten kuusimuotin alareunassa lukeva happy holidays jäi spritsaamatta. Olis kyl ollu ihan tosi bueno. Ihan kivoja nuo on noinkin. Laitoin kuusien valkoisen "koristenauhan" päälle punaista sokeria, jotta sain vähän jouluista kimalletta kekseihin!

Yrityksenä on tässä eilen ja tänään ollut myös glögimarmeladit. Ja viime joulun alla glögikiillettä tehdessä tuli huomattua, että glögi on aika nihkeetä hyytymään. Enkä sit visiin kuitenkaan ottanut opikseni, koska nyt painin saman ongelman kanssa. Pari satsia tehtyäni, kumpikaan ei ole hyytynyt kunnolla leikattavaksi. Pitää pohtia tässä nyt vaihtoehtoja. Pakko saada nimittäin homma pelaamaan, että saa rakkaalle mummolle ja isälle marmeladeja jouluksi. Molemmat kun on ihan hulluja vihreiden kuulien ystäviä. Ja itsetehtyhän on paras. Kun vaan onnistuis!! :D
Marmeladit kuivumassa
*Edit* Ei onnistunut glögimarmeladit, se jäi kaikkien yritysten jälkeen vaan hyytelöksi. Taidanpa siis pakastaa sen ja käyttää ensi jouluna täytekakun väliin sen hyödyksi. Mutta opittiinpa tästäkin jotain uutta. :) Tein sitten tänään omenasoseesta marmeladimassan, ja jopas jotain, sehän hyytyi kivasti!! Se vielä lepäilee muotissaan tovin ja kohta alan leikkelemään sitä palasiksi kuivumaan. Näin iskä ja mummo saa herkkua jouluksi! 
Marmeladit sokeroituna ja valmiita pakattavaksi





Nyt on kaapit ja pakkaset täynnä kaikenmoisia herkkuja. Joulua ja ystävien ilahdutamista odotellessa!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti