perjantai 9. maaliskuuta 2012

Vaniljainen raparperi-juustokakku

Aamulla alkoi tekemään mieli juustokakkua. Harmittelin kun ei kaapista kuitenkaan tarpeita siihen löydy. Onneksi muistin, että pakkaseen olin laittanut minijuustokakuista ylijääneen täytemassan ja pakkasesta löytyi myös raparperia. Ei muutako raparperit sulamaan ja kiehumaan soseeksi vaniljatangon kanssa. Pohjaksi tein ihan tavallisen murotaikinapohjan, mutta lisäsin sekaan kanelia aika ronskilla kädellä, koska kanelihan tunnetusti sopii raparperin kanssa ihan mainiosti. :) 

Vetäsin raparperit ja vaniljatangon vielä blenderissä kunnon mössöksi ja sen sekaan sitten pakasteesta sulatettu juustokakkutäyte. Lisäksi laitoin maustamatonta jugurttia ja pari kananmunaa sekä vaniljakreemijauhetta vaniljan makua lisätäkseni. Aika vähäiseksi jäi täytteen määrä, joten ulkonäöltään juustokakku on enemmän piirakkamainen. Maussa maistuu sopivasti molemmat, sekä vanilja että raparperi.


Tämän kylkeen sopisi joku makea melba, vaikkapa mangosta tai ihan kotimaisesta mansikasta. Mansikka toisi kivaa väriä, koska pohja sekä täyte on hieman harmaan kellertävää johtuen aineista. Koostumukseltaan täyte on aika vanukasmainen, johtuen siitä, etten vatkannut munia erikseen muun massan sekaan, sekä todennäköisesti osaltaan vaniljakreemijauheesta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti