tiistai 20. maaliskuuta 2012

Uusintamatsi macaronsien kanssa

Tänään vapaapäivän kunniaksi päätin ottaa ottelun edellisen kerran epäonnistuneiden macaronsien kanssa. Tämän erän aioin voittaa!! Onneksi viimeksi sain pohdittua mistä epäonnistuminen johtui ja otin jopa opikseni niistä. ;) Viimeeksi taikinasta tuli liian löysää, koska valuivat pellillä uuniin pääsyä odotellessa. Vatkasin siis valkuaisia ihan hartaudella tällä kertaa. Olen myös huomannut, että väriaineen/aromin/ylimääräisen lisääminen valkuaisvaahtoon latistaa sitä kummasti, joten tällä kertaa sekoitin pastavärin mantelijauho-tomusokeri seokseen. Tai eihän se sinne kunnolla sekaisin mene, mutta se mitä se sinne sekoittuu. Hyvin varoen sekoitin jauhot vaahtoon ja väriainekin sekosi sinne ihan kiitettävän hyvin. Tällä kertaa näppituntumallakin taikina oli mukavan napakkaa ja muodossa pysyvää. Helpompi oli saada niistä siten myös pursotettua vähän edellistä pyöreämpiä. :) Ei ne edelleen täydellisen muotoisia ollut, mutta parempia. Ja mitä paistamiseen tuli, päätin tällä kertaa olla luottamatta sokeasti annettuun paistoaikaan ja katsella silmämääräisesti. Hyvä valinta. Riittävä rapeus tuli pinnalle ja sisälle sopiva sitkeys ja irtosi vielä leivinpaperistakin. :D

Koska pääsiäisen kunniaksi tein macaronseista keltaisia, päätin täytteeksi tehdä jotain raikasta. Päätelmän tuloksena päädyin jugurtti-mango-vaniljahässäkkään. Värjäsin sen vielä iloisen vihreäksi. Koska rairuohohan on yksi pääsiäisen koristeista ja on kevään merkki. :) Sipaisu vielä lemon curdia tuomaan vähän lisää raikkautta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti