perjantai 16. maaliskuuta 2012

"Vähän sitä sun tätä" -pizza

Minulla on ehkä jonkun mielestä omituinen ominaispiirre: inhoan ruuan poisheittämistä. Siksi yritänkin aina mahdollisuuksien mukaan käyttää kaiken uudelleen. En ole moneen toviin heittänyt edes kasvisten keitinlientä menemään, vaan tunnollisesti kaatanut purkkiin ja säästänyt ja tilaisuuden tullen leiponut siitä leipää. Tämän päivän pizza osuu tähän teemaan oikein hyvin. Keitin eilen perunoita muutaman ja niitä pari jäikin yli. Joten muusasin perunat (kuorineen) ja lisäsin pari desiä vettä ja lorauksen öljyä. Vähän hellalla lämpöä, jotta saadaan vähintään kädenlämpöistä nesteestä. Sekaan n. tl kuivahiivaa ja suolaa pari tl. Jauhoina käytin suurimman osan sämpyläjauhoa sekä hieman vehnäjauhoa. Jauhojen määrästä ei aavistustakaan, koska perstuntumalla (tai ehkä ennemminkin näppituntumalla :D) mentiin jälleen. 
Täytteeksi eksyi tatteja (tatit on kerätty omin pikkukätösin viime syksynä. Oli meinaan huimaava tattisato täälä päin!!! Ei matosen matosta ja tatit isoja!!) ja suikalejuureksia pakkasesta (freesattu pannulla ja lisätty suola, valkopippuri ja salvia mausteeksi), kanaa (paistettu fileenä pannulla ja sen jälkeen suikaloitu, lisätty mausteita ja pyöräytetty vielä kerran pannulla chilitahnan kanssa.), jauhelihaa sekä tietty sipulia ja ananaspaloja (purkista). Juustoa reilusti ja pohjalle ketsuppi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti