Tänään piti päästä pitkästä aikaa leipomishommiin ja pullaakin teki sopivasti mieli. Joten päätin kokeilla saksipitkoa. Taikina ei valitettavasti kohonnut oikein missään vaiheessa hyvin, mutta yllättävän kuohkea tuli pitkosta silti. En halunnut perinteistä korvapuustitäytettä tehdä vaan mielessä oli pyörinyt jo pari päivää marjainen täyte. Täytteeseen päätyikin Floran vanillaa, appelsiini tuorejuustoa, mansikoita sekä pistaasirouhetta. Tuli aika namia täytteestä.
Täytteen pistaasit oli ihan perinteisiä suolattuja, paahdettuja, kuorellisia kapistuksia. Laitoin ne hienoksi rouheeksi monitoimikoneessa (ilman kuoria siis) ja laitoin ne hetkeksi voinokareen kanssa pannulle. Sekaan n. ruokalusikallinen tomusokeria taittamaan pahinta suolaisuutta. Lisäsin vähän vaniljakreemijauhetta jämäköittämään täytettä, kun en halunnut kananmunaa käyttää, eikä se kyllä olisi uuniin asti päätynyt pitkon sisässä! :D
Saksimisen jäljet ei tullut ihan niin muhkean näköisiksi kuin olen joissain kuvissa nähnyt, koska täytettä oli aika reilusti ja pulla ei tosiaan kohonnut, niin kerrokset ei näy kauhean hyvin. Mutta maku oli ainakin suoraan uunista tulleena hiivatin hyvä!!
Vielä tuli mieleen tuosta tuorejuustosta, kun tuijottelin lähimarketin tuorejuustovalikoimia, silmiini osui uutuus: mangotuorejuusto! Kuulosti hyvältä, kun itse mangosta pidän kovasti. Pitänee seuraavan kerran ostaa ja testata esimerkiksi juustokakun täytteeksi!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti