maanantai 2. huhtikuuta 2012

Ensimmäinen kastekakku

Minulta tilattiin pienen pojan kastejuhlaan kakku. Teemana oli Motörhead, ja minuahan se ei lainkaan haitannut. Toiveena oli paljon suklaata ja ruoka-ainerajoitteina laktoosittomuus. Päädyin siis tekemään hyvin suklaisen kakkupohjan. Tein kaksi levypohjaa uunipellillä, molempiin pellillisiin tuli levyllinen suklaata. :) Täytteeksi olisin halunnut tehdä valkosuklaamoussea, mutta valkosuklaata kun ei laktoosittomana löydy, päädyin tekemään hyvin vaniljaisen moussen/vanukkaan. Ja raikkautta tuomaan ohuelti sipaisin limecurdia. Kostutus laimennetulla sitruunamehulla johon sekoitin reilusti vaniljasokeria. 
Ongelmittahan tästäkään ei selvitty, tosin ongelmat oli huomattavasti pienempiä mitä edellisillä kerroilla. (Alan kehittymään selvästi :D) Neliskanttisen kakun kun tein, tuli ongelmaksi mistä keksiä reunatuet täyttämistä varten. Tuli sitten askarreltua pahvilaatikosta sellaiset ihan hyvin toimineet reunat, jotka oli vuorattu foliolla, että ei tarraa pahvilootaan kiinni. :) Toinen ongelma oli mitoitus. En vaan osaa arvioida täytteiden määrää näköjään. Vaniljamoussea riittikin vain yhteen väliin, joten piti käydä pikaisesti kaupassa keksimässä pikaratkaisuja. :D Hyvä tuli kaikesta huolimatta. Toiseen väliin tuli siis napakka diplomaattikreemi. 





Koristeita täälä onkin näkynyt tipotellen jo. :) Basso ja gerberat tuli tämän kakun päälle. Lisäksi teemaan sopien pienokaisen nimi tehtiin Motörheadin fontilla ja se sijoitettiin pataässän päälle. 





Lisäksi vielä tein hyvin usein herra Kilmisterin päässä nähdyn stetsonin.



 



Kakun piti alunperin olla kermapintainen, mutta en saanut kermasta millään riittävän siistiä ja tasaista, joten tein viime metreillä muutoksen ja kaulin pintaan kaulintamassan. Paras ajatus pitkään aikaan oli se. 





 Kaulintamassan pinnan tein "tikkitakki" kuvioksi ja risteyskohtiin pyörittelin punaisesta massasta pienen pieniä palleroita, kun en omistanut punaisia sokerihelmiä, enkä niitä mistään löytänyt tähän hätään. 





Reunojen liitoskohtien peitoksi vielä pieniä mustia ja punaisia gerberoita lehtineen.















 Täytyy sanoa, että kerrankin olen täysin tyytyväinen kakun lopputulokseen. Tosi kivannäköinen tuli ainakin omaan silmään tästä.



Paljon onnea vielä pienelle Lemmy Iivarille nimestä! 

1 kommentti:

  1. Olet edistynyt kovasti! Tämä on hienoin kakku, jonka olet tehnyt. :)

    VastaaPoista