sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kiireinen kevät

Pahoittelut kaikille täällä vieraileville. Nyt on joutunut pitämään vähän hiljaiseloa blogin päivittämisestä ja leipomisesta. Muutamia koe-eriä on tullut tehtyä joistain sekalaisista visioista, muttei mitään julkaisemisen arvoista. Kevät toi mukanaan tulevan kesän työkuvioiden organisoinnit kolmella eri taholla, joten sekin on vähän vienyt aikaa leipomiselta. En ole leipomista kuitenkaan lopettanut. :) Päivittelen kyllä tänne taas jotain, kunhan aikaa antaa myöten!

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Mäenlaskija

Ystävä pyysi tekemään syntymäpäiväkakkunsa päälle koristeen, jossa hän laskee mäkeä liukurilla. Teki mieli kieltätyä, koska en ole ikinä vielä tehnyt ihmishahmoa ja epäilykset oli suuret onnistumisesta. Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista, ja ainakin kokeilla tuleeko siitä mitään. En nimittäin osaa edes piirtää ihmishahmoja, joten tehtävästä olisi saattanut tulla haastava. 

Päätin aloittaa vaikeimmasta, eli päästä ja kasvoista. Ne tuli yllättävän kivuttomasti. Ja koska mäenlasku oli teemana, ei tarvinnut edes tuskailla korvien ja hiusten kanssa, vaan voi laittaa pipon päähän. Pipon tein mahdollisimman samankaltaiseksi kuin ystäväni pipo on, että hahmon ehkä tunnistaa edes jotenkin synttärisankariksi. :D Muu menikin sitten yllättävän kivuttomasi, mitä nyt pää ei meinannut pysyä hartioilla. :) Reilusti elintarvikeliimaa vaan, ja riittävästi tukia, niin kyllä se siihen sitten jäi. :D Olen ihan tyytyväinen ensimmäiseen ihmishahmooni jopa. Pientä viilausta vielä toki vaatii, mutta jostain se on aloitettava. Eikä edes tullut tavanomaista turhautumista jos joku ei suju. :)

 Sitten vähän yksityiskohtia maalauksista ja muusta:

Lapaset sai "neuloskuviota" maalaamalla ja toppavaatteissa on kaksiväristä kuviointia

Samaten kaulahuiviin tuli "neuloskuviota" pensselillä. Toppatakki on marmoroitu vaaleansiniseksi

Pipoa vähän lähempää. Kasvoja maalatessa käsi vähän vapisi, joten viivoista tuli vähän huteria

P.S. Olisko kellään vinkkiä millä Squires Kitchenin Xxtra Whitea kannattaisi ohentaa?! Tässä on käytetty ihan pelkkää väriä, ja kuten kuvista näkyy, jäljestä ei tule järin siistiä. Vesi ei toimi, menee pienelläkin määrällä tosi ohueksi ja jälkeä ei jää sitten edes nimeksikään. Toimiskohan viina?!


Samaan aiheeseen liittyen askartelin taasen lahjapaperia, koska miulla ei ole kuin jouluista lahjapaperia. Miusta tää näyttää kyllä ihan joltain -80 tai -90 -luvun lakana/lasten pyjama kankaalta! :D





Olen joskus viime vuonna virkannut aikani kuluksi nuo kukat. Aiemmin niille en ole keksinyt käyttöä, mutta ajaa tässä asiansa ihan hyvin. :)



Huomenna lisään vielä yhden kuvan, kunhan synttärit saadaan juhlittua! :)

Ja sitten se lupaamani kuva, tosin vähän myöhässä. Yllättäen juhlat sai tästä akasta irti viimeisetkin mehut, ja eilinen meni sohvalla koomatessa. :D


Valkoisessa puulaatikossa on gluteenittomia Nestlé Toll House Cookieseja. Valko- ja maitosuklaalla ja sekapähkinärouheella. Ylläoleva "lakanakangas"laatikko sisältää samoja keksejä. Puulaatikko oli ihana ja sinne voi sankari, keksien jo hävittyä parempiin suihin, tallettaa tulevaisuuden unelmiaan! :) 


Onnea vielä todella paljon Sailalle!!! <3

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskoristeita

Nämä siis tulivat edellisen postauksen leivosten päälle. Pupunkorvia, tipun nokkia ja kissan korvia sekä häntiä.

Alustat kaikkiin on tehty (muistaakseni) Wiltonin kolmen ympyrämuotin (metallisia) pienimmällä ympyrällä, halkaisija noin 1 cm. 




Tipun nokat on tehty kartioiksi, ja sitten halkaistu osittain veitsellä. Muokattu työvälineellä sisältä vähän koveraksi, ja viimeisenä maalattu punainen kieli.










Pupun korvat saa näppärästi isoimmalla gerbera/päivänkakkara muotilla. Viis korvaparia kerralla. :D Muotoillaan keskustaa vähän koveraksi ja lopuksi maalataan söpöllä punaisella korvan sisusta.







Kissat tuottikin vähän jo päänvaivaa. En meinannut hoksata järkevää konstia näiden tekemiseen millään. Sitten päätin soveltaa tähänkin kartio kikkaa. Eli pieniä kartioita ja muotoilutyövälineellä painaa pienen kolon alareunaan. Samalla korvan saa kiinnitettyä alustaan. Pötkylät vielä kiertämään alustaa. Vähän valkoisella värillä raitoja korvan kärkiin ja hännän päähän. 



Pääsiäisleivoksia

Työpaikalla työkavereiden makeanhammasta on kolottanut jo pidemmän aikaa, kun en ole vienyt sinne mitään herkkuja. :) Nyt kun kerran on pääsiäinen ja hyvä syy leipoa jotain, niin pääsee työkaveritkin poistamaan makean nälkänsä. :) Meinasin ensin tehdä kääretortusta leivoksia, mutta en saanut täytettä hyytymään riittävän nopeasti, joten kääretorttupohja otti ja kuivui käsiin, eli halkeili rullatessa. Kerrankin kun olis ollut hyvä pohja. (En ole kovinkaan onnistunut kääretortun teossa.) Suunnitelmaan numero kaksi. Teen red velvet kakkua. Tosin keltaisena, kun kerran pääsiäinen on. :) Keltaisesta ei vaan tullut järin keltaista, mikä taas johtuu kakkutaikinan kaakaosta. Mutta kyllä sen keltaseks taitaa tunnistaa hyvällä mielikuvituksella. :D

Täytteeksi päätyi vadelma-valkosuklaamousse. Pintaan vihreä tomusokeri pursotus koripunostyllalla "ruohikoksi". Ja pääsiäisaiheisia koristeita päälle. Mikäpä enemmän pääsiäistä, kuin puput, tiput ja noidan kissat. En tosin halunnut alkaa väsäämään kokonaisia kyseisiä koristeita, joten pupusta jäi korvat, tipusta nokka ja kissasta korvat ja häntä. Ihan hauskoja pikku koristeita. (Ps. Tuo samettikakku on edelleen ihan törkysen hyvää!!!!) 




Kuvat on vähän hanurista, kun on ulkosalla jo synkkää ja pimeää ja leipomukset ei tykkää keinovalosta. 






Viimeisenä kuvan muokkausyritys. Vähän sain realistisemmat värit sentäs aikaseks. Mutta keltaisesta kuvasta on paha lähteä täydellistä saamaan. :D



maanantai 2. huhtikuuta 2012

Ensimmäinen kastekakku

Minulta tilattiin pienen pojan kastejuhlaan kakku. Teemana oli Motörhead, ja minuahan se ei lainkaan haitannut. Toiveena oli paljon suklaata ja ruoka-ainerajoitteina laktoosittomuus. Päädyin siis tekemään hyvin suklaisen kakkupohjan. Tein kaksi levypohjaa uunipellillä, molempiin pellillisiin tuli levyllinen suklaata. :) Täytteeksi olisin halunnut tehdä valkosuklaamoussea, mutta valkosuklaata kun ei laktoosittomana löydy, päädyin tekemään hyvin vaniljaisen moussen/vanukkaan. Ja raikkautta tuomaan ohuelti sipaisin limecurdia. Kostutus laimennetulla sitruunamehulla johon sekoitin reilusti vaniljasokeria. 
Ongelmittahan tästäkään ei selvitty, tosin ongelmat oli huomattavasti pienempiä mitä edellisillä kerroilla. (Alan kehittymään selvästi :D) Neliskanttisen kakun kun tein, tuli ongelmaksi mistä keksiä reunatuet täyttämistä varten. Tuli sitten askarreltua pahvilaatikosta sellaiset ihan hyvin toimineet reunat, jotka oli vuorattu foliolla, että ei tarraa pahvilootaan kiinni. :) Toinen ongelma oli mitoitus. En vaan osaa arvioida täytteiden määrää näköjään. Vaniljamoussea riittikin vain yhteen väliin, joten piti käydä pikaisesti kaupassa keksimässä pikaratkaisuja. :D Hyvä tuli kaikesta huolimatta. Toiseen väliin tuli siis napakka diplomaattikreemi. 





Koristeita täälä onkin näkynyt tipotellen jo. :) Basso ja gerberat tuli tämän kakun päälle. Lisäksi teemaan sopien pienokaisen nimi tehtiin Motörheadin fontilla ja se sijoitettiin pataässän päälle. 





Lisäksi vielä tein hyvin usein herra Kilmisterin päässä nähdyn stetsonin.



 



Kakun piti alunperin olla kermapintainen, mutta en saanut kermasta millään riittävän siistiä ja tasaista, joten tein viime metreillä muutoksen ja kaulin pintaan kaulintamassan. Paras ajatus pitkään aikaan oli se. 





 Kaulintamassan pinnan tein "tikkitakki" kuvioksi ja risteyskohtiin pyörittelin punaisesta massasta pienen pieniä palleroita, kun en omistanut punaisia sokerihelmiä, enkä niitä mistään löytänyt tähän hätään. 





Reunojen liitoskohtien peitoksi vielä pieniä mustia ja punaisia gerberoita lehtineen.















 Täytyy sanoa, että kerrankin olen täysin tyytyväinen kakun lopputulokseen. Tosi kivannäköinen tuli ainakin omaan silmään tästä.



Paljon onnea vielä pienelle Lemmy Iivarille nimestä!