perjantai 1. kesäkuuta 2012

Läksiäisiini


Se oli taas yhden aikakauden päätös tuossa viimeinen päivä toukokuuta. Minun viimeinen työpäiväni Kolmessa Lyhdyssä sekä Birrassa. Muutto kolkuttelee oven takana sekä paikkakunnan vaihdos. Päätinkin muistaa ihania työystäviäni viimeisen kerran jollain herkulla. Koska kaikki eivät ole täytekakkujen ystäviä päätin tehdä hyydytetyn kakun. Ja kakunhan täytyi olla gluteeniton, koska yksi työystävistäni on keliaakikko, jos tämä on jollekin jäänyt epäselväksi. :)

Pohjalle murskasin siis gluteenittomia digestivejä, jotka ei maistu millekkään. Sekaan siis rasvan lisäksi laitoin limen mehua. Mikä myös teki pohjasta mukavasti leikkautuvan kun keksinmuruset vähän pehmenivät. Alempaan kerrokseen tuli Kick-patukoista, kuohukermasta ja vaniljatuorejuustosta kerros. Toinen kerros maustettiin sitruunan ja limen kuoriraastella sekä molempien mehulla. Muuten ainekset oli samat, eli kuohukerma ja vaniljatuorejuusto. Kiilteeksi laitoin Rainbown appelsiini-mango mehukeittoa.

Luonnollisestikaan kaikki ei taaskaan mennyt suunnitelmien mukaan. Kiille ei meinannut hyytyä ei sitten millään. Onneksi kakku itsessään oli hyytynyt hyvin, joten sain kiilteen kaavittua pinnalta pois ja lisättyä pari liivatetta sekaan! :D Mikä oli siinäkin mielessä hyvä, että kiilteestä tuli huomattavasti tasaisempi toisella kerralla. :)

Päälle vähän vispikerma pursotuksia, jotta saatiin massakoristeet pintaan niin ettei ne sula alta aikayksikön. Olen suht tyytyväinen pursotuksiin, niistä tuli ihan nätit kerrankin kerrasta! :)

Kakku itsessään oli ihan tosi hyvää. Ei liian makeaa ja lakritsin maku ei ollut liian hallitseva, vaan tuki täydellisesti sitruunan ja limen makua. Koostumukseltaankin oikein miellyttävä. Ei ihan höttö, vaan semmonen napakan leikkautuva. Namnam! Tätä pitää tehdä toistekin!