keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kokoelma tekeleitä

Koska tuo päivittäminen on jäänyt nyt tosi vähälle ihan vaan ajanpuutteen takia ajattelin nyt laittaa keräilyerän tänne tekemiäni tuotoksia. Osin myös päivittämiseen vaikuttaa se, että kaikki yritykseni tekemät tuotteet eivät ole pelkästään minun tekemiäni, vaan teemme tuotteita yhdessä Riikan kanssa, joten en voi niistä kaikkea kunniaa ottaa. Joten itsenäisesti tulee tosi vähän leivottua mitään nykyään. Yritän kuitenkin kaikki omatekemäni tänne päivittää jos nyt ei muuten, niin sitten tällaisina kokoelma pläjäyksinä! :)




Tässä vieressä näkyy ensimmäiset ikinä onnistuneet pullat jotka olen omakätisesti tehnyt. Tunnettekin lie ongelmani pullan ja leivän kanssa. No tähän oli ratkaisu, Kenwood. Olen vaan ollut liian laiskanpulskea vaivaamaan taikinoita riittävästi, joten sitkoa ei ole muodostunut kunnolla. Nuohan nyt ei edelleenkään ole mitään kaunokaisia, mutta nykyisin teen jopa ihan kauniita pullia. Kehityskelpoinen yksilö siis! ;)










Tämä kaveri on Riikan syntymäpäivälahja. Kysyin häneltä mitä haluaisi syntymäpäivälahjaksi ja vastaus oli kirahvikakku (tiedä häntä sitten mistä moinen?!). Alle päivän varotusajalla en kerinnyt alkaa kirahvikakkua tekemään, joten päädyin tekemään sitten kakun päälle koristeen. Riikka oli kyllä erittäin positiivisesti yllättynyt, joten pitänee ensi vuonna ajoissa alkaa tekemään sitä kirahvikakkua! :D 










Tämä seuraava onkin sitten minun ylpeyden aiheeni. Mainitsinkin edellisessä postauksessa, että olen rouviintunut kesällä. Tämä kakku lähti kiitoksena kyseiselle orkesterille avunannosta "rikokseen", eli siis aviomieheni auttamisesta toteuttamaan meidän pähkähullut, minulle yllätys-, häät. Aviomieheni päätti toteuttaa vitsinä heittämäni ehdotuksen mennä naimisiin JurassicRockissa kesken töiden. Hän oli vielä vienyt asian asteen pidemmälle, ja menimmekin naimisiin kesken Kotiteollisuuden keikkaa. Kakussa on sisällä suklaakreemi ja pinnassa sama. Kakku on kostutettu kahvilla ja Viikatteen Tervaskanto -tervaliköörillä. Yllättävän napakka maku siinä. Ei huono ollenkaan. Tosin leivonnassa yms. käyttäessä suosittelen varovaisuuteen ja pikku hiljaa lisäämiseen. On tosiaan runsas makuinen ja melko runsas sokerinenkin. Maalaus onnistui kiitettävästi ja sainkin kehuja bändin leipurilta. :)


Koristeita on tullut pariinkin kakkuun väsäiltyä Nurkan olemassa olon aikana. Riikka tuumasi, että hän on aikanaan koristeita vääntänyt ihan kyllästymiseen asti, joten saan tehdä koristeet ihan mielihyvin. Alan kehittymään näissä ruusuissa! Verratkaapa vaikka alkupään postauksiin koristeyritelmistäni! :)




Piirakat, nuo nykyinen murheen aiheuttajani. Ei vaan blondi tajua tuota rypyttämistä. Tehtiin Nurkalla piirakoita myyntiin ja Riikka pakotti miut kokeilemaan rypyttämistä, että sen joskus ehkä oppisin. No tulos nähtävissä kuvassa oikealla. Ei suju ihan niinkö ammattilaiselta (kuvassa vasemmalla). Naurattaa vieläkin Riikan jatkuva nalkutus korvan vieressä: "peukalot pois piirakasta. Älä laita niitä peukaloita sinne piirakkaan...."







Tämä taitaakin olla melkolailla suurimmaksi osaksi minun käsialaani. Jostain ihmeen syystä Riikka uskalsi jättää tämän minun huolekseni! :) Kakku on tosi pieni, taisi olla rakennettu kolmen munan levypohjasta, korkeutta ehkä 15 cm, alemmalla kerroksella halkaisija n 20 cm. Vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä suklaaganache. Kakku tehtiin siis mieshenkilölle kosintakakuksi. Kuulemma romantiikan katujyrä noin pääsääntöisesti, joten nyt piti antaa kaikkensa ja tehdä mahdollisimman romanttinen ja päivästä täydellinen tulevalle vaimolle. Ja aivan täysin pieleen ei homma ollut mennyt, häät ovat suunnitteilla ja meillä Nurkalla mahdollisuus saada iso kakkutilaus! :)





Tämä kakku on melkein kokonaan minun tekemäni. Riikka on tehnyt kakkupohjan ja täytteet kakkuun, mutta minä kasasin ja viimeistelin kakun. Tämä muotoutui ristiäiskakuksi edellisen kakun pohjalta. Tämän kakun tilaaja oli nähnyt kosintakakun ja halusi saman henkisen kastekakun tytölleen. Lyhyen visioinnin jälkeen päästiin tällaiseen tulokseen tilaajan kanssa. Kuten kuvasta näkyy, täytyy meikäläisen vielä muutama tunti viettää spritsausharjoituksia tehden, ihan ei se vielä suju. Pikkuhiljaa....


Sitten päästäänkin jo joulunalustouhuihin. Tässä valmistumassa piparminttu pusuja. Kolmas otteluerä italialaisen marengin kanssa tuotti tulosta! Kaksi edellistä ei ottanut millään kovettuakseen. Ensimmäisellä kerralla lie monitoimikoneen kanteen kondensoitunut vesi pilasi päivän, toisesta kerrasta ei kumpikaan osata sanoa mitä tapahtui. Kolmannelle erälle etsimme jo eri ohjeenkin, ja se auttoi. Saatiin pusut valmiiksi. 
















Viimeisenä, vuoden 2013 piparkakkutalo. Tai paskahuusihan  tuo on. Ja niin vino ja epämittainen ja suhtainen kuin voi vain olla. :D Hetken mielijohteesta halusin kasata Nurkalle piparitalon. Kaavoitukseen meni puoli minuuttia (ja sen huomaa parhaiten kattopalojen väärästä koosta). Muutenhan tuossa ei loppujen lopuksi ollut mitään vikaa. Koristelut onnistui ihan jees ja taikinassa ei mitään vikaa. Ainoa vaan, että Riikka piti miulle taas oppitunnin. :D (Se tekee välillä niin! Ja se ei haittaa, on kiva kun ammattilainen opettaa!) Piti alkaa tapojeni vastaisesti kasaamaan taloa sulalla sokerilla. Siinä vaiheessa allekirjoittaneelta paloi käpy ja loppui kärsivällisyys. Pikeerit rapisi irti ja meinasi loppua usko kokonaan. Sain sen kasaan väkisin ja paikkailin pahimmat virheet. Opinpahan tästä sen, että pitäydyn itselleni sopivimmissa toimintatavoissa edelleen! :D 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014 KAIKILLE!